Soros érveit használja az ellenzék

2020. 04. 01. 8:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soros György szervezete, az Open Socie­ty Foundations (OSF) is támadja a hétfőn a parlament kormánypárti kétharmada által elfogadott, a hatékony járványügyi védekezést lehetővé tevő koronavírus-törvényt. A milliárdos spekuláns alapítványának érvei köszöntek vissza a balliberális ellenzék hétfői parlamenti felszólalásaiban és sajtótermékeik oldalain is.

„Ez a törvényjavaslat korlátlan hatalmat biztosít egy potenciális diktátornak, aki megfosztja a magyar polgárokat demokratikus jogaiktól” – olvasható a Nyílt Társadalom Alapítványok angol nyelvű Facebook-oldalának mai bejegyzésében. A Soros György által biztosított 18 milliárd dolláros anyagi háttérrel működő, a nyílt társadalom ideológiáját terjesztő alapítvány elítéli a koronavírus elleni védekezésről szóló magyar törvényt. A szervezet szerint a jogszabály határozatlan időre, korlátlan hatalommal ruházza fel Orbán Viktort, és szigorúan korlátozza a média szabadságát és a polgárok mozgását. „Ha további bizonyítékokra lenne szükségünk arra vonatkozóan, hogy Orbán Viktor autoriter irányba mozdul el, akkor ez az” – teszik hozzá.

Az OSF bejegyzésében a nemzetközi közösséghez fordulnak, hogy ítéljék el a kormány lépését, és felszólítják az EU-t, tegyen határozott lépéseket Magyarország és annak vezetői ellen, akik Soros György szervezete szerint folytatólagosan megsértik a nemzetközi jogot és fenyegetik az európai polgárokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.