Soros szervezete kihasználta a cigányokat

Létezik szerződés a gyöngyöspatai cigány családok és a Soros György által támogatott alapítvány között – közölte Horváth László, a térség fideszes országgyűlési képviselője.

2020. 01. 22. 13:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Létezik szerződés a gyöngyöspatai cigány családok és a Soros György által támogatott alapítvány között, amelynek képviselője tudatosan provokatív kártérítési javaslatra buzdította az érintetteket, és az érdemi egyeztetés helyett alkudozásra akarja rávenni a romákat a minél nagyobb anyagi haszon reményé­ben – közölte Horváth László, a térség fideszes országgyűlési képviselője, miután kiderült, Farkas Lilla, az alapítvány képviselője titkos Messenger-csoportot hozott létre a perben részt vevő cigány családoknak.

Horváth László szerint ez egyértelműen bizonyítja: az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány a politikai céljai és a pénzszerző akció sikere érdekében felhasználta, kihasználta, fenyegeti, zsarolja és eszközként kezeli a cigány családokat. Kiderült, hogy a gyöngyöspatai romákat csak addig tekintették partnernek, a szegregációs ügy csak addig érdekelte őket, amíg Magyarországra a rasszista jelzőt rá tudták sütni.

Horváth László elmondta: az alapítvány a szerződés felbontásával fenyegette meg „a rendbontókat”. – Kérdés, ez a megállapodás, szerződés miről szól, biztosít-e anyagi hasznot az alapítvány számára, és ha igen, a százmilliós kártérítési összegből milyen mértékűt – tette fel a kérdést a képviselő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.