Stabilan működik a légimentés

Szilágyi Anna
2019. 04. 02. 9:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első három új mentőhelikopter tegnap szállt fel először, a szentesi, a debreceni és a budaörsi bázisról – közölte hétfőn a rendőrség a honlapján. A Készenléti Rendőrség három mentőhelikoptert adott át üzemeltetésre az Országos Mentőszolgálat tulajdonában lévő Magyar Légimentő Nonprofit Kft.-nek. Ezek közül kettő vasárnap foglalta el állomáshelyét a szentesi, illetve a debreceni légimentőknél, a harmadik a budaörsi bázison állomásozik. További hat mentőhelikoptert 2019 decemberéig ad át a Készenléti Rendőrség a légimentőknek – olvasható a közleményben.

Mint korábban lapunk is megírta, a helikoptereket modern mentéstechnikai eszközökkel, lélegeztető-, újraélesztő-, valamint ultrahangkészülékekkel szerelték fel. Ezenfelül a korábbiakhoz képest fejlettebb radar- és navigációs berendezéseket és robot­pilótát kaptak, és hazánk történetében először alkalmasak éjszakai és kötéltechnikai légimentésre is.

Az újonnan beszerzett flotta – amelyet összesen 14 milliárd forintból vásároltak – azért is jelentős, mert az osztrákoktól való eddigi drága bérlés helyett magyar tulajdonban lesznek. Csató Gábor főigazgató a helikopterektől korábban azt mondta a Magyar Nemzetnek: a gépek jó minőségét garantálja, hogy állandó karbantartás alatt állnak, ennek köszönhető, hogy az elkövetkező tíz évben biztosan jó állapotban lesznek, és a magyar légimentés stabilan tud működni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.