Stumpf István felel majd a felsőoktatási modellváltás koordinációjáért

A következő évek legfontosabb programja az egyetemek korszerűsítése – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook, MTI2021. 01. 29. 11:44
Stumpf Istvn
Budapest, 2015. március 20. Stumpf István, az Alkotmánybíróság tagja beszél a HBLF (Hungarian Business Leaders Forum) által megrendezett XVI. Pénzügyi Csúcstalálkozón Budapesten, a Sofitel Budapest Chain Bridge szállodában 2015. március 20-án. MTI Fotó: Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Welcome back. Az egyetemek jövője Magyarország jövője. A következő évek legfontosabb programja az egyetemek korszerűsítése. Egész embert igénylő munka.

Megállapodtam Stumpf Istvánnal, aki vállalta a felsőoktatási modellváltás koordinációját. István, üdv újra a fedélzeten!”

– írta a közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök.

A kormányfő a Kossuth rádióban kiemelte: olyan egyetemfejlesztési programot készítettek elő, amire eddig soha nem volt példa. Ezerötszáz milliárd forintot fektetnek a hazai egyetemekbe, ezért a kormányfő javasolja a modellváltást, hogy hatékonyan fel tudják használni a rendelkezésre álló forrásokat. A miniszterelnök bízik benne, hogy a következő évtized legerősebb lokomotívja a felsőoktatás, a tudomány lesz.

– Stumpf István február elsejétől kormánybiztosként látja el a felsőoktatási modellváltással és az új fenntartói modell működésével kapcsolatos kormányzati feladatok koordinációját, tevékenységét pedig a miniszterelnök irányítja majd.

A kormánybiztos kinevezéséről és részletes feladatköréről szóló kormányhatározat várhatóan még pénteken megjelenik a Magyar Közlönyben – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.