Süli János: Nincsenek titkaink, de ész nélkül minden nem közölhető

Az uniós vizsgálatok elhúzódása miatt csúszik a Paks 2 beruházás, de csak jó tervekkel, alapos hatósági vizsgálat után szabad az építkezést elkezdeni – mondta Süli János tárca nélküli miniszter a Péntek 9 műsorában.

Forrás: Hír TV2019. 02. 09. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős kormánytag hangsúlyozta, emiatt pénzügyi szerződésben is módosítani kell a határidőket, de a végösszeg, a kamatok és a készenléti díj tekintetében nem lesz változás.

A tárca nélküli miniszter a Paks 2 szerződés nyilvánosságra hozataláról született mai bírósági döntésről azt mondta, hogy a kormányzatnak eddig sem voltak titkai, kifejezetten az orosz fél kérése miatt nem kapott nyilvánosságot teljes egészében a megállapodás.

„Mi, amint jogerőssé válik az ítélet, értelemszerűen meg fogjuk tenni azokat a lépéseket, amelyeket a bíróság dönt. Mi tiszteletben fogjuk tartani, és amit előírnak, azt mi közzé tesszük. Hiszen a szándékunk is ez volt már másfél éve, azt ígértük. Nincsenek egyébként titkaink, de egy ilyen bonyolult beruházásnál lehet üzleti kára, ha mi mindent ész nélkül közlünk” – fogalmazott Süli János.

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.