Súlyos betegek és idősek a járvány áldozatai

A leggyakoribb népbetegségekben szenvedtek a koronavírus-járvány magyarországi áldozatai, akik közül hat embernek több súlyos alapbetegsége is volt – derül ki a koronavírus.gov.hu-n közzétett tájékoztatásból.

Haiman Éva
Forrás: koronavirus.gov.hu2020. 03. 31. 12:08
null
Print
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavirus.gov.hu oldalon ismertetett adatok szerint öten szív- és érrendszeri betegségben, négyen magasvérnyomás-betegségben szenvedtek (közülük a legfiatalabb 53, a legidősebb 79 éves volt).

Egy 65 éves páciensnek rosszindulatú daganatos megbetegedése volt, a legfiatalabb, 38 éves elhunytnak alkoholos májkárosodása és krónikus hasnyálmirigy-gyulladása.

A legidősebb, 94 éves betegnél krónikus obstruktív tüdőbetegséget (COPD) diagnosztizáltak már korábban, egy szintén nagyon idős, 92 éves elhunytat stroke-kal és allergiás asztmával kezeltek, neki pacemakere is volt. A harmadik legidősebb, 90 éves elhunytnál kórelőzményként billentyű-szükületet, magas vérnyomást és pitvarfibrillációt tüntettek fel, egy 86 éves betegnél TBC-t, polyneuropathiát, mélyvénás trombózist és egyéb kórokat, egy 73 éves páciensnél pedig érszűkület, iszkémiás szív- és májbetegség, pajzsmirigy alulműködés is szerepelt a kórelőzményben. A legutóbb elhunyt 59 éves nő is több betegségben – cukorbetegség, COPD, magas vérnyomás – szenvedett, és vesetranszplantáción is átesett.

Egyetlen elhunytnál, egy 80 éves férfinél nem szerepel semmilyen krónikus megbetegedés a kórelőzményben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.