„Sürgetjük az Európai Bizottságot, hogy gyorsítsa fel a vakcinabeszerzést”

Orbán Viktor szerint jelenleg minden nemzetközi megbeszélésen első helyen a koronavírus áll.

Magyar Nemzet
2021. 04. 01. 20:01
ORBÁN Viktor; MORAWIECKI, Mateusz; SALVINI, Matteo
Budapest, 2021. április 1. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j) Matteo Salvinivel, az olasz jobboldali kormánypárt, a Liga vezetõjével (k) és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel (b) folytatott háromoldalú találkozóján a Karmelita kolostorban 2021. április 1-jén. A találkozó napirendjén a Liga, a Mateusz Morawiecki vezette Jog és Igazságosság (PiS) és a Fidesz közötti európai szintû politikai szövetség szerepel. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sürgetjük az Európai Unió bizottságát, hogy gyorsítsa fel a vakcinabeszerzést, amely a járvány megfékezésének előfeltétele

– mondta Orbán Viktor csütörtökön azután, hogy Budapesten fogadta Mateusz Morawiecki lengyel kormányfőt és Matteo Salvinit, az olasz Liga vezetőjét.

A kormányfő szerint hiába szeretnének már más ügyekkel foglalkozni, jelenleg minden nemzetközi megbeszélésen első helyen a koronavírus áll. – Megosztottuk egymással a tapasztalatainkat – húzta alá a miniszterelnök-pártelnök, az uniós bizottságot gyorsabb és átláthatóbb oltási kampányra sürgetve.

Orbán Viktor szerint a három jobboldali politikus májusban újra találkozik:

a feltehetőleg Varsóban megrendezendő tárgyalási fordulót azonban szintén a pandémia alakulásától tette függővé.

Orbán Viktor miniszterelnök, Matteo Salvinivel és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel Budapesten
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.