Sűríti a Volánbusz a dél-budai agglomerációt kiszolgáló járatok menetrendjét

Sűrűbben közlekednek jövő héttől egyes, a dél-budai agglomerációt kiszolgáló Volánbusz-járatok, így könnyebben juthatnak el az utasok a fővárosba – közölte a Volánbusz kedden az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 04. 30. 18:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a Közlekedéstudományi Intézettel és a helyi önkormányzatokkal megvalósított járatfejlesztésnek köszönhetően több járat indul majd a 4-es metró kelenföldi végállomásához, ezzel javul a Budakeszin, Budaörsön, Diósdon és Törökbálinton lakók eljutási lehetősége a fővárosba. Emellett az eddig használt különböző bérletek mellett bevezetik az új, környéki Dél-Buda Zónabérletet, így az utasok egy bérlet megvásárlásával széleskörűbb szolgáltatást vehetnek igénybe.

Május 11-étől a 40E buszok módosított útvonalon és sűrűbben közlekednek, a 188E meghosszabbított útvonalon, gyakrabban indul Kelenföld és Budakeszi között, az új 188-as buszok csúcsidőn kívül teremtenek közvetlen kapcsolatot Budakeszi, Budaörs és Kelenföld vasútállomás között, a 272-es autóbusz szintén meghosszabbított útvonalon jár és munkanapokon kora este is közlekedik, a 758-as buszok helyett pedig a meghosszabbított 88-as járatokkal lehet Budatétény vasútállomáshoz eljutni.

Az új menetrendben emelték a megállóhelyek számát is, így biztosítva az eljutási lehetőséget a Budaörsi Ipari és Technológiai Parkhoz, valamint Madárhegy térségében az elmúlt időszakban létesült új lakóterületre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.