Szabadfogás: Míg Karácsony 93 fát kivágatott, addig Tarlós tízezer facsemetét ültetett

A Szabadfogás műsorában Huth Gergely műsorvezető iparkodott kordában tartani a Hír TV stúdiójába meghívott féltucat vendéget, akik más-más világlátás képviselve, ki-ki a saját vérmérsékletének megfelelően igyekezett reagálni az adásban felvetett témákra, és értelmes diskurzust folytatni a politika sokszor értelmetlennek tűnő jelenségeiről. Kereki Gergő a Mandiner.hu főszerkesztő-helyettese, Kálomista Gábor filmproducer, Pesty László dokumentumfilm-rendező, Nagy Attila Tibor a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője, Nagy József a 24.hu újságírója, és Kukorelly Endre író-költő gondoskodtak róla, hogy a műsor ideje alatt egy percre se támadjon kínos csönd a felvételt rögzítő kamerák előtt.

2019. 09. 20. 16:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely és Fekete-Győr András különös fordulatot hozott az őszi budapesti főpolgármesteri kampányba. Fekete-Győr a Momentumos EP-képviselők útján indítványozni fogja, hogy sújtsák büntető adóval azokat az államokat, amelyek nem hajlandók részt venni a migránsok kötelező szétosztásának mechanizmusában – kezdte vitaindító témáját Huth Gergely.

„Mennyire látjátok szerencsésnek Fekete-Győr és Karácsony húzását?” – kérdezte a műsorvezető.

„Ez nem egy fővárosról szóló kampány? Nem igazán értem, hogy ennek mi a célja ebben a kampányban. Ugye, ez egy kampányrendezvényen is elhangzott, de én azt hiszem, hogyha a fővárosról beszélünk nem kellene elterelni a szót, amikor kínos kérdéseket tesznek fel Karácsony Gergelynek, onnantól dobunk fel egy másik marhaságot?” – reagált rá Kálomista Gábor.

„Akár azt is feltételezhetjük egyébként, hogy ők tényleg azt gondolják, a kényszerkvótára szükség van ebben a közösségben, amit Európai Uniónak hívnak” – válaszolta Nagy József.

„Akkor most legyen az, hogy ők csinálják a cirkuszt, mi pedig mint a dologról beszélő emberek, vagy értelmiségiek, próbáljunk meg véleményt alkotni. Tehát ne azt mondjuk rögtön, hogy te is ezt csinálod, hanem mondjuk azt – legalábbis én ezt mondom –, hogy ez nem jó. Se az, amit a Tordai csinált, se pedig az, amit a Jóska elmondott, hogy odaállnak mellé és üvöltöznek. Nem kellene. Pozitív kampányt kellene csinálni” – fogalmazott Kukorelly Endre, aki a folytatásban maga is elismerte, vágyálom, amiről beszél.

„Szeretnék nagyon naiv lenni, de természetesen nem vagyok naiv, és tudom, hogy ez nem így működik” – jelentette ki az író.

„Van stílus és stílus között különbség. Amikor Tordai Bence odamegy kiabálni szegény Tarlós Pistával, az egy meglehetősen stílustalan és agresszív akció. Ugyanakkor a cirkuszi indulót bejátszani egy percben – mert a kocsi megállt egy pillanatra – majd tovább haladt: az egy vicc” – vetette közbe Pesty László.

„Tarlós István és Karácsony Gergely teljesítménye összevethető városvezetésileg. Karácsony Gergely öt éve Zugló polgármestere, Tarlós István pedig kilenc éve Budapest főpolgármestere. Ha megnézzük Karácsony Gergely zuglói teljesítményét: Papcsák Ferenc leköszönésekor még 1,3 milliárd volt a zuglói költségvetésben pluszban, most a saját jegyzője Papp Imre állítása szerint 3,5 milliárd forint plusz ÁFA hiányzik a zuglói költségvetés bevételi oldaláról” – fejezte ki meglátását a számok nyelvén Kereki Gergely.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.