Szabadfogás: Salvini az élő példa arra, hogy meg lehet állítani a migrációt

A Szabadfogás legújabb adásában terítékre kerültek a különböző pártok május elsejei rendezvényei, Matteo Salvini budapesti látogatása, és parázs vitát váltott ki a migráció kérdése is.

Forrás: Hír TV2019. 05. 03. 11:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Első körben felmerült a politikai pártok „majálisozása”. Kereki Gergő a Mandiner főszerkesztő-helyettese szerint nem véletlen, hogy a DK és az MSZP is a Városligetben tartotta a majálisát és az sem véletlen, hogy már nem Gyurcsány Ferenc a főszónok a DK-nál, hanem felesége, Dobrev Klára, aki – egyik közvéleménykutatás szerint – a baloldal legismertebb jelöltje. „Én fogadni mernék arra, hogy a Demokratikus Koalíció az EP-választáson meg fogja előzni az MSZP-t” – jelentette ki Kereki Gergő, aki azt is hozzátette, hogy a baloldalon belül az MSZP elveszíti domináns szerepét és azt a Dobrev-Gyurcsány kettős fogja átvenni.

Hazai események után nemzetközi vizekre eveztek a Szabadfogás tagjai és a migrációról valamint az Orbán-Salvini találkozóról is beszéltek. Kereki Gergő szerint Matteo Salvini az élő példa arra, hogy – amit korábban a baloldal kifogásként hangoztatott, miszerint a menekülthullámmal szemben nem lehet mit tenni, nem lehet megvédeni vele szemben Európát, azt adottságként kell elfogadni és inkább az integrációra kell koncentrálni – meg lehet állítani.

Nagy József a 24.hu újságírója az elhangozottakra közbevetette, senki nem mondta, nem állította, amit Kereki mondott a baloldalról. A Mandiner újságírója úgy reagált: ”márpedig korábban ez volt a narratíva„ majd nyomatékosan hozzátette: ”Salvini az élő példa arra, hogy meg lehet védeni magukat„.

Az adás második felében Frans Timmermans beszédét elemezték a Szabadfogás tagjait, nem meglepő, de az elhangzottakat szinte mindenki máshogy értelmezte. A csúcsjelöltek vitájából kiindulva a migráció és a migránskártya témaköre komoly vitát váltott ki.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.