Szabó Balázs most vesz elégtételt egykori pártján

Szabó elmondta: ügyvédje összeállította a feljelentés dokumentu­mait, és a héten a hatósághoz fordul, hogy így vegyen elégtételt az ellene indított, sikertelen lejárató akció után.

2019. 02. 06. 0:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ígéretéhez híven feljelentést tesz Szabó Balázs, a Jobbik volt szekszárdi képviselője egykori pártjával szemben, miután a Jobbik szerinte alaptalanul jelentette fel több bűncselekmény elkövetésének vádjával. Szabó lapunk érdeklődésére elmondta: ügyvédje összeállította a feljelentés dokumentu­mait, és a héten a hatósághoz fordul, hogy így vegyen elégtételt az ellene indított, sikertelen lejárató akció után.

Hozzátette, anyagi jóvátétel megfizetését kéri a Jobbiktól. Emlékeztetőül: a párt azután igyekezett lejáratni Szabó Balázst, hogy a Legfőbb Ügyészségen feljelentést tett a Jobbikhoz Simicska Lajostól „nejlonzacskóban érkező rántott hús”, vagyis a volt médiavállalkozótól a párthoz folyatott feketepénzek miatt.

Az ügyben az adóhatóság nyomozást rendelt el, ami jelenleg is folyamatban van. Akkor a párt azt mondta, rágalmazásért fogják felelősségre vonni Szabót, ám végül csalás, sikkasztás, valamint hűtlen kezelés gyanújával jelentették fel egykori tagtársukat.

Akkori közlésük szerint: miközben „a Jobbikból kilépett önkormányzati képviselő pénzügyi visszaélésekkel vádolta meg egykori közösségét, ő köthetett jogellenesen szerződéseket”.

A jobbikos bosszúlufi hamar kipukkadt, a Tolna Megyei Rendőr-Főkapitányság ugyanis elutasította a nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt Gyöngyösi Márton, a párt elnökhelyettese, frakcióvezetője által tett feljelentést. A párt azóta sem kért bocsánatot Szabó Balázstól becsületének megsértése miatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.