Szabó Tímea hátba szúrta Karácsonyt

Leleplezte párttársát.

2021. 05. 23. 8:45
null
Forrás: Képernyőfotó - YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felhévizy Félix nagyon szereti a puzzle-t. Nagyon sokat kirakott már a legkülönbözőbb témában. Megnyugtatja, ahogy a kirakós elemeit sorba pakolja a helyükre. Jó kikapcsolódást nyújt és közben azért természetesen lehet elmélkedni, gondolkodni a közélet történésein.

A hírlapíró most éppen egy kétezer darabból álló kirakóst próbált meg befejezni, de közben azért Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti indulása járt a fejében. Illetve jelesül párttársának, a módfelett jómodorú, kedves és mindig mosolygós Szabó Tímeának a reakciója. Aki egy meglehetősen rosszul sikerült videóban örömködött és próbálta meg fényezni a főpolgármestert, hogy milyen nagyszerű ember is ő valójában. De a támogatásnak szánt kis performanszból méretes öngól lett. Tímea a következőket mondta:

„[…] Ő sosem a konfliktust keresi, hanem a megoldást. […] Budapesten a legnagyobb ellenszéllel és bosszúhadjárattal szemben mutatta meg, hogy amit megígér, azt meg is csinálja. Megígérte, hogy megvédi a Hajógyári-szigetet a NER luxuslakóparkjaitól. Orbánék nem tudták kivágni a fákat és lebetonozni a szigetet. Karácsony Gergő azt is megígérte, hogy zöldül Budapest, Budán, a Mocsárosdűlőn 650 ezer négyzetkilométer [!!!] zöldterületet nyilvánított védetté és mondta ki, hogy nem lehet oda semmit építeni” – mondta kortesbeszédében a Párbeszéd parlamenti képviselője.

A mondóka több sebből vérzik. Egyrészt Szabó Tímea buzgalmában akkora zöldprogramot hazudott Karácsonynak, ami hat és félszer fedné le az ország teljes területét, hiszen Magyarország teljes alapterülete 93 ezer 30 négyzetkilométer. Vagyis a zöldterület, amit szerinte Karácsony megvédett, egy franciaországnyi terület. De ezt tudjuk be a krónikus nagyotmondási kényszernek, amit már oly sokszor megszokhattunk a képviselő asszonytól. Azonban érdemes odafigyelni arra, amivel Tímea akaratán kívül leleplezte párttársát. Ugyanis elszólta magát, és megmutatta, milyen politikai krédóval rendelkezik az immár miniszterelnöki babérokra törekvő főpolgármester.

Karácsony Gergely intézkedései, amiket Szabó Tímea szerint, betartva ígéreteit, megvalósított, azok mindössze abból állnak, hogy megakadályozta és leállította. Olyan intézkedésről nem tudott beszámolni a Párbeszéd képviselője, hogy mit hozott létre, mit épített Karácsony regnálása alatt. Egész egyszerűen azért, mert nincs ilyen.

Mondjuk ki: Karácsony Gergely főpolgármesteri tevékenysége egyenlő a nullával. Csak és kizárólag a kormány előremutató fejlesztéseit, innovációit igyekezett leállítani, szabotálni. A legszomorúbb ebben a dologban az, hogy ezt Szabó Tímea nagyszerű tulajdonságként, erényként írja le és büszkén hirdeti. Isten óvjon minket attól, hogy ez az ember legyen a miniszterelnök – bosszankodott Felhévizy, majd megörült, hiszen megtalálta a nagy kirakósának utolsó elemét. Most már minden a helyére került. Karácsony Gergely indulásának bejelentésével immár nem csak a puzzle-ben, hanem Gyurcsány politikai játszmájában is.

(Borítókép: Képernyőfotó – Forrás: Szabó Tímea Facebook-videója )

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.