Szakács Árpád: Az értelmiségi holdudvar véleményformáló erejét ne becsüljük le

A Hír TV Bayer Show című műsorának Szakács Árpád, újságíró volt a vendége.

Forrás: Hír TV2020. 01. 06. 15:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

- Politika-e a kultúra, ha mi azt mondjuk, hogy szerintünk igen, akkor rögtön le vagyunk hurrogva, ők pedig a lehető legtermészetesebb módon semmi másra nem használják, mint politikára hiszen naponta 16 nyilatkozatot tesznek arról, hogy a jó színház feladata az, hogy a mindenkori hatalmat kritizálja, görbetükröt mutasson, ez maga a politika. Milyen érdekes viszont, hogy mikor Gyurcsány volt a miniszterelnök az ő színházai valahogy elfelejtették, hogy az a feladatuk, hogy a mindenkori politikát csesztessék – vetette fel a témát Bayer Zsolt, műsorvezető.

- A kormányzat politikai szinten azért rengeteg ügyben próbált segíteni, rengeteg intézményt hozott létre, melyek arra kellene, hogy szolgáljanak, hogy a konzervatív oldal megerősödjön, de ezekben az ügyekben, vitákban hol van a jobboldali értelmiségi holdudvar krémje, miért nem szólalnak meg? Csak a pénzt vesszük fel, ez a feladat egyébként? Miért nem nyilvánulnak meg, mert, ha megnézzük a másik politikai oldalt, kétfrontos háborút vív, van a politikai frontvonal és a háttérben pedig ezzel párhuzamosan az értelmiségi holdudvar, az értelmiségiekkel, a Nagy Ervinnel és a többi hasonszőrű emberrel mondatják ki azokat, amiket a politika egyébként nem biztos, hogy mindig ki tud mondani vagy hitelesen tud képviselni. Az értelmiségi holdudvar véleményformáló erejének a hatását azt ne becsüljük le egyébként, már csak az önkormányzati választások miatt sem, a sajátjainkat is noszogatni kellene e téren, hogy térjenek magukhoz – mondta Szakács Árpád, újságíró.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.