Szakértő: A kormány a gazdaságvédelmi akciótervvel a beruházásokat ösztönzi

Szajlai Csaba szerint a kormány készül a gazdaság lassulására, és ezekkel az intézkedésekkel szeretné „fűteni” a gazdaságot.

Forrás: MTI2020. 01. 05. 12:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány a gazdaságvédelmi akcióterv újabb elemeivel fejlesztésekre ösztönzi a vállalkozásokat, hogy fennmaradjon a foglalkoztatás magas szintje – mondta Szajlai Csaba, a Figyelő című hetilap főszerkesztő-helyettese az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

A szakértőt azzal kapcsolatban kérdezték, hogy életbe léptek a kormány gazdaságvédelmi akciótervének újabb elemei. Szajlai Csaba szerint a kormány készül a gazdaság lassulására, és ezekkel az intézkedésekkel szeretné „fűteni” a gazdaságot.

Kiemelte az adócsökkentéseket, -egyszerűsítéseket, például a kisvállalati adó mértékének 12 százalékra mérséklését és a szociális hozzájárulási adó csökkentését.

Mint mondta, a kormány az intézkedéseivel azt akarja elérni, hogy több pénz maradjon a vállalkozásoknál, s azt beruházásokra, így munkahelyteremtésre fordítsák.

A szakértő várakozásai szerint a jövőben folytatódni fog az adócsökkentés, illetve a bürokrácia csökkentése, és elkerülhetetlennek tartja az állami szférában a bérek emelését is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.