Szakértő: a nemzetbiztonsági kockázatot jelentő embereket is alkalmazhatják

A nemzetbiztonsági kockázatot jelentő embereket a kockázat ellenére is alkalmazhatják, erről a vizsgálatot kérvényező dönthet – közölte Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő szerdán az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2019. 02. 13. 15:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint mondta, akik titkos anyagokkal dolgoznak, azokat a beosztás betöltése előtt nemzetbiztonsági vizsgálat alá vetik.

A vizsgálat során ki kell tölteniük egy kérdőívet, amelyben többek között meg kell adniuk személyes adataikat, anyagi helyzetüket, egyéb jövedelmüket, tartozásaikat, bankban lévő pénzük összegét, külföldi, valamint magánéleti kapcsolataikat.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) ellenőrzi ezeket, és eldönti, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelent-e az adott ember – ismertette. A vizsgálat eredménye öt évig érvényes, de ha valami történik, bármikor lehet kérni felülvizsgálatot. A döntés ellen az AH főigazgatójánál lehet fellebbezni – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.