Szakértő: Egy újabb áradatnak beláthatatlan következményei lehetnek

Többen felmelegítenék a migránskvótákat, holott ez az elosztási mechanizmus korábban sem működött, Európa nagy részén pedig már nem szeretnének újabb migránsokat látni – közölte meg Horváth József.

Forrás: MTI2019. 09. 15. 11:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha elindul egy újabb migránsáradat, annak beláthatatlan következményei lehetnek – mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértő, volt titkosszolgálati vezető az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Hozzátette: Olaszországba évente 150-200 ezer migráns érkezett, egy részük továbbment ugyan Nyugat-Európába, de mára több százezer illegális bevándorló gyűlt fel a mediterrán országban. Az új baloldali koalíció ismét beengedné a migránsokat – folytatta –, az embercsempészek és a jogvédők pedig percre pontosan ismerik mikor, hol erősödnek meg a bevándorláspárti erők, hol nyílnak meg az utak. Líbia partjainál sok százezren várnak arra, hogy Olaszországba induljanak, az afrikai ország déli határainál pedig már milliónyi Európába induló torlódott fel. Ha pedig a tengeren megindulnak a migránsok, a szárazföldi útvonalak is megélénkülnek – figyelmeztetett a szakértő.

Az érkezők kilencven százaléka gazdasági migráns. Többen felmelegítenék a migránskvótákat, holott ez az elosztási mechanizmus korábban sem működött, Európa nagy részén pedig már nem szeretnének újabb migránsokat látni – közölte meg Horváth József.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.