Szakértő: Európában nem várhatók nagyobb merényletek

Az ISIS-ben folyik a harc a hatalomért, valamint a vita arról, hogy hol, milyen támadásokat hajtsanak végre. Európában ugyanakkor megerősödtek a rendvédelmi szervezetek.

Forrás: MTI2019. 09. 15. 12:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európában nem várhatók nagyobb, terrorszervezetek által előkészített merényletek – mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Az elmúlt egy-két évben csökkent a terrortámadások száma, és jellemzően egyéni akciók voltak. Az al-Kaida „leányvállalatait” átvette az Iszlám Állam (ISIS) terrorszervezet. Az al-Kaida már főleg az ideológiával foglalkozik, az ISIS-ben pedig folyik a harc a hatalomért, valamint a vita arról, hogy hol, milyen támadásokat hajtsanak végre. Európában ugyanakkor megerősödtek a rendvédelmi szervezetek és hatékonyabb lett az együttműködésük – mondta a szakértő.

Nagyobb kockázatot Nyugat-Európában a válságövezetekből visszatérő harcosok jelentenek – fűzte hozzá.

Kis-Benedek József kitért arra is, hogy a török elnökkel meg kell állapodni a migránsok további feltartóztatásáról, de erre jók az esélyek, mivel Törökországnak nagy szüksége van az európai gazdasági kapcsolatokra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.