Ne menjen közösségbe, aki tüneteket észlel magán

A vakcinák hatékonysága mellett a biztonság is nagyon fontos.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 13. 14:34
null
20200427 Budapest Csak sállal, kendővel vagy maszkkal eltakart arccal szabad felszállni a fővárosi tömegközlekedés járataira a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Főpolgármesteri Hivatal több csomópontban mosható és vasalható textilmaszkot oszt az utazóknak. fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelenlegi koronavírusos esetek családi, közösségi járványokhoz kapcsolódnak, ezért fontos, hogy aki felső légúti tüneteket észlel magán, ne menjen közösségbe – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Galgóczi Ágnes elmondta, az allergiától eltérően koronavírus esetén láz és köhögés, valamint általános gyengeségérzet, rossz közérzet is jelentkezhet. Akik kockázati csoportba tartoznak, gondolják meg, hogy külföldre utaznak-e, és járjanak utána, hogy az adott országban milyen szabályok vonatkoznak a Magyarországról érkezőkre – javasolta.

Az osztályvezető beszélt arról is, hogy az orosz vakcináról egyelőre még keveset lehet tudni. A vakcinák hatékonysága mellett a biztonság is nagyon fontos, ezért megfelelő vizsgálatok kellenek annak bizonyítására – jegyezte meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.