Szanyi is balos szavazókat halászik Szigetszentmiklóson

Miközben a szigetszentmiklósi szivárványos koalíció tagpártjai már javában versengenek egymással azért, hogy ki adjon közös jelöltet majd az országgyűlési képviselő-választásokon, olyan pártok is számítanak a baloldali szavazókra, mint a koalíción kívüli ISZOMM. Az egyik alapító, Szanyi Tibor a hétvégén vizitált a negyvenezres városban.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 03. 29. 17:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldal régi harcosa, az MSZP-ből kivált Szanyi Tibor március 27-én Szigetszentmiklóson járt. Szanyi éppen egy évvel ezelőtt hozta létre többedmagával az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom nevű pártot (röviden eredetileg: Igen Szolidaritás, de menet közben az ISZOMM becenév ragadt rájuk), amelynek alelnöki tisztét tölti be, és amelynek képviseletében érkezett március 27-én a negyvenezres városba. Szanyi kapitány Dorogi Gyulát kereste fel, a párt országgyűlési képviselő-jelöltjét.

Szanyi Tibor (középen) Dorogi Gyula (mellette balra) képviselőjelöltet látogatta meg Szigetszentmiklóson
Fotó: Facebook/Dorogi Gyula

Dorogi ugyancsak az MSZP-ből került az új politikai csoportba. A szocialisták színeiben volt már korábban képviselő Szigetszentmiklóson a Gyurcsány-korszakban, de helyzetét az a most már DK-s Jószai Attila lehetetlenítette el, akit viszont a mostani, önmagát pártoktól független baloldaliként aposztrofáló Nagy János polgármester mozdított el törvényellenesen a posztjáról januárban. Arra a mostani állás szerint kevés az esély, hogy Dorogit országgyűlési képviselővé válasszák a szavazók, de jó néhány voksot elvihet a helyi szivárványos koalíció elől.

Mint ismeretes, az ellenzéki pártok előválasztáson döntik el, hogy kit indítanak majd közösen. Nagy János már bejelentette, hogy ha két szervezet támogatja, indul. A jobbikos képviselő, noha tagja a koalíciónak, nem baloldali jelöltben gondolkodik, a DK pedig Jószai Attila feleségét, Jószai Teodórát jelöli. A Momentum pedig azt a Gyurcsik Józsefet indítja, aki szintén Jószai köréhez tartozik. Dorogi feltűnése tehát tovább bonyolítja a helyzetet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.