Századvég: a jövőben is számíthatnak segítségre a civil szervezetek

A Századvég elkötelezett a valódi civilek mellett, ezért a jövőben is segíti őket a Budapesti Civil Információs Centrumon (Budapesti CIC) keresztül – közölte a Századvég Alapítvány a civilek napja alkalmából.

Forrás: MTI2020. 02. 01. 19:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti CIC segíti a helyi civil szervezeteknek abban, hogy könnyebben alkalmazkodhassanak a megújult működési környezethez, és erősíti az együttműködéseiket – írták.

A közlemény a centrum feladatai közül kiemelte a civilek motiváltságának fenntartását, hogy fejlesszék, bővítsék és magasabb szintre emeljék a szervezeteiket.

Egy ilyen rendszer nem pályázatról pályázatra él, legfeljebb csak kis mértékben az állami forrásoktól, letisztultabban és reálisabban tud gondolkodni a céljairól, egyértelműen meg tudja fogalmazni a küldetését, tevékenységével pedig létező és megoldásra váró társadalmi problémákra válaszol – hangsúlyozták.

A civil szervezetek felelősségvállalása, társadalmi munkája, jelenléte nélkülözhetetlen a mindennapokban, tevékenységük kiegészíti és összeköti az állami szereplőket, a vállalkozásokat és a társadalmat – indokolta az alapítvány a civil szervezetek támogatását.

A Századvég – mint írták – büszke arra, hogy 2012 óta a Budapesti Civil Információs Centrum cím birtokosa. A szervezet több mint hét éve dolgozik a vele kapcsolatba lépő több ezer civil szervezetért, amelyek jórészt kis taglétszámúak, és csekély anyagi háttérrel rendelkeznek. A Budapesti CIC szolgáltatásai ezért elsősorban az ő problémáikra nyújt megoldást fejlesztő információs előadások, képzések, tréningek, interaktív foglalkozások keretében – tették hozzá.

A közlemény szerint 2012 óta a centrum 530 rendezvényt bonyolított le, majdnem 4 ezer budapesti civil szervezettel lépett kapcsolatba, csaknem 60 képzésén 480 civil szervezeti képviselő kapott kiemelkedő oktatást. A Századvég Alapítvány január közepén vehette át a Civil Információs Centrum (CIC) címet a 2020-tól 2022-ig tartó időszakra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.