Százötvennél több határsértő ellen intézkedtek a hétvégén

Az elmúlt héten közel ötszáz migránst tartóztattak fel a határokon, míg azt megelőzően kétszázzal többet.

Forrás: MTI2020. 08. 03. 11:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrök és katonák péntektől vasárnapig 154 határsértő ellen intézkedtek – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 43, szombaton 40, vasárnap 37 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A román és horvát határszakaszon 34 határsértőt fogtak el.

Az elmúlt héten az országban 473 illegális határsértőt tartóztattak föl, és kísértek vissza az egyenruhások. A megelőző héten – július 20-tól 26-ig – ez a szám 674 volt. A román és horvát határszakaszon 41 embert fogtak el az elmúlt héten – derül ki a rendőrségi összesítésből, amely arra is kitér, hogy embercsempészés miatt 13 gyanúsított ellen indult eljárás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.