Személyes indíttatású támadások folynak Magyarország ellen

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke, valamint Didier Reynders uniós igazságügyi biztos bosszúhadjáratot folytat Magyarországgal szemben a migráció miatt – írta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a Facebook-oldalán.

Forrás: MTI2020. 04. 21. 12:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter kifejtette, hogy Michel korábbi belga miniszterelnök kormánya, amelynek Reynders is tagja volt, abba bukott bele, hogy megszavazta az ENSZ globális migrációs csomagját, amelynek Magyarország volt a leghangosabb ellenzője.

„Mi hívtuk fel Európa figyelmét arra, hogy valójában mire is készült az ENSZ 2018 végén. Az akkori belga koalíciós kormány amiatt szakadt szét, hogy pártjai nem tudtak megállapodni a migrációs csomag ügyében képviselendő álláspontról” – emelte ki a magyar külügyminiszter.

„Ez a bukás azóta is frusztrálja Charles Michelt és Didier Reynderst, támadásuk Magyarország ellen tehát személyes indíttatású és frusztráción alapul” – fogalmazott.

https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/photos/a.109743703851522/159526045539954/?type=3&theater

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.