Szentendréig nyújtaná az elképzelt földalatti HÉV-vonalat Óbuda polgármestere

10-15 évre lenne szükség ahhoz, hogy kiépüljön az az infrastruktúra, ami által le lehetne vinni a föld alá a szentendrei HÉV-et. Erről Bús Balázs óbudai polgármester beszélt az ECHO TV jó reggelt! című műsorának keddi adásában.

Forrás: ECHO TV2019. 03. 19. 15:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szentendrei HÉV gyakorlatilag kettévágja a főváros III. kerületét, a városrészben rendszeresek a közlekedési dugók, amelyek a HÉV szintbeli kereszteződéseiből fakadnak. Bús Balázs szerint már a Demszky-éra alatt el kellett volna kezdeni a megtervezését annak, hogy miként lehet a HÉV-et lesüllyeszteni a föld alá, ugyanakkor Demszky Gábor főpolgármestersége idején Észak-Buda semmilyen figyelmet nem kapott. Hozzátette: Tarlós István főpolgármester nagy segítséget adott az óbudai fejlesztéseknek.

A főváros III. kerületének polgármestere megfontolásra érdemesnek tartja, hogy a földalatti HÉV-vonal Szentendréig nyúljon, a tetején pedig egy kerékpárosút jöjjön létre.

Nehéz Attila műsorvezető kérdésére, hogy mennyi pénzből valósulhatna meg a beruházás, Bús Balázs elmondta, több száz milliárd forintos projectről van szó, ugyanakkor mind az agglomeráció, mind pedig a közlekedés szempontjából is fontos fejlesztés lenne.

A teljes beszélgetés megtekinthető az ECHO TV weboldalán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.