Szentesi-Zöldi László: Európában megroppant valami

Hol kezdődik és hol ér véget Európa? Hova vezethet a puhaság diktatúrája? Hogyan védhetjük meg mégis alapvető értékeinket? És mit jelent egyáltalán európainak lenni? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk a Hír TV Nyolcas című műsorából, ahol ezúttal G. Fodor Gábor műsorvezető vendége Szentesi-Zöldi László, a Magyar Demokrata főmunkatársa volt.

Forrás: Hír TV2019. 06. 10. 11:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olyan korszakfordulóhoz érkeztünk, ahol néhány éven belül választ kaphatunk arra a kérdésre, hogy az általunk megismert eddigi Európa végleg eltűnik-e, avagy sikerül megmenteni az örökségét – jelentette ki Szentesi-Zöldi László.

A Magyar Demokrata főmunkatársa a Notre-Dame leégését isteni jelként fogta fel, amely arra figyelmeztet, hogy nem elég foglalkozni valamivel, sőt cselekedni, de a tetteinkért vállalnunk kell a következményeket. A kontinens romlása -eszmetörténeti alapon- a felvilágosodás kezdetéhez köthető, mert néhányan ebben az időszakban gondolta úgy néhány ember, hogy a katolikus egyházzal szemben valami újat kell nyújtania, illetve az egyéni jogokba kell kapaszkodnia. Szentesi-Zöldi László szerint később ez volt a modern, gyilkos ideológiák alapja is.

Jelenleg rengeteg tiltás veszi körül az embereket, amely a politikai korrektség rendszere. Azok, akik ezt erősítik, azt propagálják, a szabadság miatt teszik.

G. Fodor Gábor a beszélgetés folyamán visszakanyarodott Európa pilléreihez, amelyek ma megkérdőjeleződni látszanak a műsorvezető szerint. Ilyen pillér elsősorban a nemzet fogalma is, amivel kapcsolatban adja magát a kérdés: meghaladható a ,,nemzet”?

Szentesi-Zöldi László szerint két út van: a nemzetek önszerveződése és a birodalmak kategóriája. Utóbbival kapcsolatban a Magyar Demokrata főmunkatársa kijelentette: a birodalmak elmúlnak, az intézményrendszerek változnak, de amennyiben a történelmi tapasztalatainkra hagyatkozunk, beláthatjuk, hogy a nemzeti kötelék mindig erősebb.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.