Szeptember 30-ig pályázhatnak a fiatalok

A fenntartható jövő az idei ifjúsági alapprogram témája, rekord nagyságrendű az érdeklődés a pályázatok iránt.

Forrás: MTI2020. 08. 12. 9:47
null
20200512 Budapest Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fenntartható fejlődés témában pályázatot írnak ki a fiatalok világnapján. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) fiatalokért felelős helyettes államtitkára augusztus 12-én szerda reggel az M1 aktuális csatornám beszélt az ezzel kapcsolatos részletekről.

Rácz Zsófia kiemelte, a pályázat célja, hogy a jó ötletek nyilvánosságot kapjanak. Amellett, hogy a pályázat első három helyezettje pénzjutalmat kap, az első díj nyertese szakmai gyakorlaton vehet részt a Nemzeti Ifjúsági Tanácsnál, valamint több hazai és nemzetközi konferencián is előadhatja a pályázati anyagában megfogalmazott gondolatait, ötleteit. Szeptember 30-áig lehet beadni a pályázatokat, október 21-én kerül sor az ünnepélyes eredményhirdetésre.

A helyettes államtitkár emlékeztetett arra, hogy az ENSZ 1999-ben nyilvánította augusztus 12-ét a fiatalok világnapjának. A cél az, hogy felhívják a figyelmet a fiatalok társadalomban betöltött szerepére, jogaikra, kötelességeikre és a mindennapi problémáikra. Rácz Zsófia kitért arra is, hogy a gyermek és ifjúsági alapprogram idei témája a fenntartható jövő, ez a téma sokakat foglalkoztat. Idén rekordszámú, több mint 600 pályázat érkezett fiatalokkal foglalkozó civil szervezetektől, a magyar fiatalokat érdekli saját sorsuk, jövőjük.

Rácz Zsófia beszámolt arról is, hogy jövőre egy győri fiatal, Kelemen Balázs lesz Magyarország ifjúsági ENSZ-küldötte. Balázs Magyarország fiataljait képviselheti az ENSZ különböző fórumain, az ő feladata lesz, hogy megjelenítse a magyar ifjúság nézőpontját az ENSZ fiatalokat érintő döntéshozatali mechanizmusaiban.

Ennek keretében olyan kihívások várnak rá, mint az ENSZ-ben való felszólalás, ifjúsági fórumok megszervezése, vagy a kommunikáció és érdekegyeztetés megteremtése a magyar fiatalok, az ENSZ és a mindenkori kormány közt az ifjúságot érintő, nemzetközi relevanciával rendelkező kérdésekben. A mandátum egy teljes évre szól, melyet 5 hónapos felkészülési időszak előz meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.