Szerdán kezdődik a fővárosi lomtalanítás

Magyar Nemzet
2019. 02. 12. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holnap a lomok kikészítésével – elsőként a XIX. kerületben – megkezdődik az idei lakossági lomtalanítás – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a FKF Nonprofit Zrt. A fővárosi közszolgáltató cég közleménye szerint a lomtalanítási időpontokat a kerületi önkormányzatokkal történt előzetes egyeztetést követően határozták meg, a kerületeket pedig körzetekre osztották.

A lomok elszállítását az FKF az előző évek gyakorlatával megegyező módon végzi. Az FKF arra is felhívja a figyelmet, hogy a megadott időpontokban csak nagydarabos hulladékot lehet kihelyezni, azt is csak 18 óra után, a közlekedést nem akadályozva. Közterület-szennyezési szabálysértést követ el, aki a jelzettől eltérő időpontban vagy nem a kijelölt helyre rakja ki a lomokat. Ennek a büntetési tétele 150 ezer forintig terjedhet.

A társaság a háztartásokban keletkező veszélyes, illetve egyéb, szakszerű ártalmatlanítást igénylő hulladékok átvételére minden lomtalanítási körzetben, az elszállítás napján ideiglenes gyűjtőpontot üzemeltet, amelynek helyszínéről a lomok kihelyezésének időpontját tartalmazó levelükben tájékoztatják a lakosságot.

Az FKF Nonprofit Zrt. Budapest több mint 950 ezer háztartását hét-tíz nappal az adott körzetben kezdődő lomtalanítást megelőzően hivatalos levélben tájékoztatja a lomok kihelyezésének időpontjáról. A kerületi lomtalanítási időpontok folyamatosan bővülő listája megtalálható a www.fkf.hu honlapon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.