Letartóztatták az erőszakoskodó kórházi ápolót

Szexuális erőszak ügyében nyomoznak a sátoraljaújhelyi kórházban, az eljárásról az eredményesség érdekében és személyiségi jogokra hivatkozva se a rendőrség, sem a kórház nem ad ki részleteket.

Forrás: police.hu2020. 07. 28. 15:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság július 29-én hozott döntse értelméében harminc napra letartóztatásba került a városi Erzsébet kórház egy 53 éves beteghordója, aki a gyanú szerint majd három héttel korábban megerőszakolt egy 35 éves beteg nőt. Mind a kórház, mind a rendőrség hírzárlatot rendelt el a kórház belterületén történt szexuális bűncselekmény ügyében. A Magyar Nemzet információi szerint a bűncselekmény elkövetéséével gyanúsított kőrházi dolgozó – akinek az egészségügyi intézmény vezetője, Kovács Lajos megbízott orvos-igazgató azonnali hatállyal megszüntette a alkalmazotti munkaviszonyát- tagadja az erőszak tényét. A gyanúsított jogi képviselője szerint védence csak az egészségügyi intézmény etikai szabályai ellen vétett, nem történt erőszak.

Megerőszakoltak egy beteget egy kórteremben, a gyanú szerint az egészségügyi intézmény egyik dolgozója élt vissza a helyzetével. A sátoraljaújhelyi rendőrkapitányság őrizetbe vette azt a férfit, aki ellen a hatóság szexuális erőszak elkövetése miatt indított eljárást.

A rendőrség gyanúja szerint az 53 éves férfi július 10-én egy sátoraljaújhelyi egészségügyi intézmény alkalmazottjaként az egyik kórteremben szexuális bűncselekményt követett el egy kiszolgáltatott, magatehetetlen női beteg sérelmére. A sértett már a esetet követően segítséget kért, hozzátartozók tettek feljelentést A rendőrség az eddig beszerzett bizonyítékok alapján indította meg a nyomozást, információink szerint DNS nyomok igazolják, hogy az ügyben letartóztatott férfi közösült a beteg nővel.A sátoraljaújhelyi rendőrkapitányság nyomozói az 53 éves gyanúsítottat a kórházban fogták el, információink szerint a férfi azt nem tagadta tettét, de szerinte a beteg beleegyezésével történt a dolog. Azzal védekezik, hogy a beteg nővel kölcsönösen, érzelmi alapon közeledtek egymáshoz, napokkal az aktus előtt beszéltek már erről. Arra, hogy ha ez így volt miért a nő magatehetetlen állapotát használta ki, nem adott elfogadható magyarázatot.

A beteg azonban az aktus időpontjában nem volt olyan állapotban, hogy védekezhessen, jogi képviselője szerint így még akkor is erőszaknak minősülne az eset, ha korábban valóban volt kapcsolat közte és a kórházi dolgozó között, amit egyébként az egészségügyben dolgozók etikai kódexe is tilt, ráadásul a sértett is tagadja ezt. Az erős gyógyszeres kezelés miatt védekezésre képtelen, eltompult beteg egyedül feküdt egy kórteremben, a feljelentés szerint már csak az erőszakos közösülés végére tért magához, de jó ideig fel sem fogta, mi történt vele.

A szexuális erőszak elkövetője nyolc évig tartó börtönbüntetésre számíthat, ha a bíróság megalapozottnak találja az ellene felhozott bizonyítékokat. A most letartóztatott gyanúsított régóta a sátoraljaújhelyi kórház dolgozója, munkájával, magatartásával, betegekhez való hozzáállásával eddig semmilyen probléma nem merült fel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.