Szijjártó Péter a magyar-kubai gazdasági együttműködésről egyeztetett

A kubai kormány az élelmiszerimport kiváltásra törekszik, és magyar vállalatok bevonásával tervezi csirke- és sertésfarmok létesítését.

Forrás: MTI2019. 09. 17. 10:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar-kubai gazdasági együttműködésről tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kubai Minisztertanács alelnökével kedden Budapesten.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közlése szerint Szijjártó Péter hivatalában fogadta Ricardo Cabrisas Ruízt.

Az Európai Unió és Kuba 2016-ban írta alá a politikai párbeszédről és együttműködésről szóló megállapodást, amelynek keretében az EU tagországai kapcsolatot tartanak fenn Kubával – írták az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Kiemelték, hogy a magyar-kubai gazdasági együttműködés a vízgazdálkodásra és az élelmiszeriparra koncentrál, egy magyar víztisztító állomás ötezer kubai ivóvízzel való ellátását biztosítja a korábban az Irma hurrikánnal sújtott területen, és újabb, a kubai vízrendszert modernizáló beruházások várhatók.

A kubai kormány az élelmiszerimport kiváltásra törekszik, és magyar vállalatok bevonásával tervezi csirke- és sertésfarmok létesítését. Az egyeztetések a beruházások finanszírozásáról már zajlanak a Nemzetközi Beruházási Bankkal (IIB) – áll a közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.