Szijjártó Péter: Amíg lehet, térjenek haza külföldről a magyarok!

A külgazdasági és külügyminiszter tisztelettel arra kért minden külföldön tartózkodó és hazatérni szándékozó magyart, hogy haladéktalanul intézkedjen a hazautazásáról.

2020. 03. 18. 16:55
SZIJJÁRTÓ Péter
Zágráb, 2020. március 5. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart, miután Snježana Prijiæ-Samaržija, a Rijekai Egyetem rektorával aláírta a magyar lektorátus nyitásáról szóló megállapodást Zágrábban 2020. március 5-én. MTI/KKM/Borsos Mátyás Fotó: KKM/Borsos Mátyás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hazánk különgépet küld Marokkóba, hogy hazahozzon 146 magyar állampolgárt, mielőtt az ország lezárná a légterét, közölte Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter aláhúzta: ez az eset is világosan bizonyítja, hogy egyre szűkülnek a menetrend szerinti légi közlekedés lehetőségei. Ezért a tárcavezető tisztelettel arra kért minden külföldön tartózkodó és hazatérni szándékozó magyart, hogy haladéktalanul intézkedjen a hazautazásáról, mert a nemzetközi légi forgalom egyre szigorúbb korlátozásai rövid időn belül teljesen ellehetetleníthetik azt.

Magyar Levente külügyi államtitkár pedig arról tájékoztatta a távirati irodát: tizenegy magyar állampolgárt menekítettek ki egy panamai fesztiválról, amelyet a járvány miatt zártak le a hatóságok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.