Szijjártó Péter: Felelőtlenség, amit vakcinaügyben művel a baloldal

Politikai kérdést csinálnak az oltásból, pedig a magyar emberek döntő többsége gyerekkora óta orosz vakcinákkal lett beoltva – idézi fel a miniszter.

Forrás: facebook.com/szijjarto.peter.official2020. 12. 29. 14:22
null
Forrás: facebook.com/szijjarto.peter.official
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A kormány feladata annak biztosítása, hogy ha a világ bármely pontján biztonságos vakcinát fejlesztenek ki, akkor az minél gyorsabban a magyar emberek rendelkezésére álljon – írja a közösségi oldalára felkerült bejegyzésben Magyarország külgazdasági és külügyminisztere.

Szijjártó Péter leszögezi, hogy ennek jegyében állapodtak meg az orosz egészségügyi miniszterrel arról, hogy magyar orvosok és járványügyi szakemberek a helyszínen tanulmányozhatták az orosz vakcina fejlesztésének és gyártásának folyamatát. Az orosz laboratóriumok meglátogatását követően a küldöttség tagjai a legmodernebb technológiai színvonalról és a legmagasabb szintű szakmai hozzáértésről számoltak be – tette hozzá a tárcavezető.

Sajnos azonban baloldali politikusok kétségbe vonják a magyar orvosok és járványügyi szakemberek szakmai álláspontját, politikai kérdést akarnak csinálni az Oroszországban gyártott oltóanyagok ügyéből. Ez rendkívül felelőtlen dolog

– állapítja meg Szijjártó Péter.

Főleg úgy, hogy pontosan tudják:

Magyarország különböző fertőző betegségek elleni, nemzetközi viszonylatban is kimagasló átoltottsága legnagyobb részben orosz oltóanyagoknak köszönhető. A magyar emberek döntő többsége gyerekkora óta ugyanis orosz vakcinákkal lett beoltva, hiszen korábban minden oltóanyagunk onnan származott.

Ezek után jobb lenne, ha a baloldali politikusok nem rombolnák a magyar egészségügyi szakemberekbe vetett bizalmat, nem akadályoznák a védekezést, és nem csinálnának politikai kérdést az oltásból (is) – olvasható a Szijjártó Péter hivatalos Facebook-oldalán elérhető bejegyzésben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.