Szijjártó Péter: Itt az ideje, hogy Brüsszel felébredjen

Görögországnak kötelessége védenie az Európai Unió külső, schengeni határait – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter szerdán, egy más témában tartott budapesti sajtótájékoztatón.

Forrás: MTI2020. 03. 04. 13:58
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2020. janur 28. Szijjrt Pter klgazdasgi s klgyminiszter beszdet mond a Magyarorszgi Gygyszergyrtk Orszgos Szvetsge (MAGYOSZ) s a KKM kztti stratgiai megllapods alrsn a Klgazdasgi s klgyminisztriumban (KKM) 2020. janur 28-n. MTI/Mth Zoltn Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter közölte: konzultált a görög külügyminiszterrel azt követően, hogy Törökország felől migránsok indultak el az unió felé.

Ha még nagyobb lenne a nyomás, és a migrációs hullám végigsöpörne a Nyugat-Balkánon, Magyarország akkor is megvédi a déli határait. Senkit nem engedünk be illegálisan és semmiféle nyomásgyakorlásnak nem fogunk meghajolni – fogalmazott.

Több hónapja tudható, hogy a négymillió menekültet befogadó Törökország számára két lehetőség van: vagy megteremti annak lehetőségét, hogy az érintettek visszatérjenek hazájukba, vagy kinyitja a kapuit Európa felé – mondta a politikus.

Itt az ideje, hogy Brüsszel felébredjen, és a képmutató, Európára veszélyes bevándorláspolitika helyett végre azt tegye, ami az európai emberek érdeke, amivel meg lehet védeni az európaiak biztonságát – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Meg kell teremteni a menekültek hazatérésének feltételeit – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.