Szijjártó Péter: Politikai támadás zajlik Andrej Babiš cseh kormányfővel szemben

Politikai támadás zajlik Andrej Babiš cseh kormányfővel szemben, ezért Magyarország szolidaritásáról biztosítja V4-es partnerét és barátját – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Brüsszelben.

Forrás: MTI2021. 05. 20. 18:13
null
Andrej Babis cseh kormányfő Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter hangsúlyozta azt is: Magyarország Izrael mellett áll, amikor barátját és szövetségesét „egy terrorszervezet lövi rakétákkal”.

„Nincs új a nap alatt, Andrej Babiš ellen célzott politikai kilövési kísérlet zajlik”

– jelentette ki Szijjártó Péter kérdésre válaszolva az uniós tagországok külgazdaságért és kereskedelmi ügyekért felelős minisztereinek egynapos ülésének szünetében.

A kérdés azzal kapcsolatban hangzott el, hogy civil szervezetek az Európai Bizottsághoz fordultak és vizsgálatot kértek a cseh miniszterelnök ellen, azzal vádolva Babišt, hogy az ország vezetőjeként befolyásolja a tulajdonában lévő Agrofert holding működését, és ő a haszonélvezője a cégeihez irányuló állami és uniós támogatásoknak.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben
Fotó: FACEBOOK.COM/SZIJJARTO.PETER.OFFICIAL

Szijjártó Péter válaszában hangsúlyozta:

azért zajlik egyértelmű, mindenfajta jogi alap nélküli politikai támadás Andrej Babišsal szemben, mert a cseh kormányfő „túlságosan hangosan ment szembe” a liberális fősodorral és képviseli nemzete érdekeit.

Kijelentette:

Magyarország szolidaritásáról biztosítja V4-es partnerét és barátját. Ugyanolyan támadás zajlik ellene, mint zajlott és zajlik rendszeresen Magyarországgal szemben

– tette hozzá.

Andrej Babiš cseh kormányfő
Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

A kiújult izraeli–palesztin konfliktussal összefüggésben feltett kérdésre válaszolva a külgazdasági és külügyminiszter kiemelte:

Izrael Magyarország barátja és szövetségese, ezért természetes, hogy Magyarország Izrael mellett áll, amikor „egy terrorszervezet lövi rakétákkal”.

Elmondta, a kérdésben számos egyeztetést folytatott az izraeli kollégáival, akik megköszönték, hogy Magyarország blokkolta az Európai Unió korábban tervezett, vonatkozó határozatának kiadását.

Magyarország a jövőben is egyeztetni fog Izraellel, ugyanis ha barátját és szövetségesét rakétákkal lövik, akkor az a dolga, hogy segítséget nyújtson számára – szögezte le Szijjártó Péter.

A borítóképen Andrej Babiš – Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.