Szilveszterkor drogozhatott a Dózsa György úti baleset részese

M. Richárd Szilveszterkor is munkát adott a hatóságoknak, amikor saját pizzériájában drogozott egy társaságban.

2021. 01. 04. 18:32
M. Richárd
Budapest, 2017. augusztus 21. M. Richárd (k) a sajtónak nyilatkozik a Budai Központi Kerületi Bíróság Fő utcai épületénél 2017. augusztus 21-én. A bíróság elrendelte a házi őrizetét a férfinak, aki a gyanú szerint 2017. május 15-én érvényes vezetői engedély nélkül autójával a Dózsa György úton halálos közúti balesetet okozott. Két ember életét vesztette, ketten súlyosan, hárman könnyebben sérültek meg, miután két gépjármű összeütközött és az egyik a közeli trolibuszmegállóba csapódott. MTI Fotó: Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb büntetőeljárás indult a kecskeméti maffiaperben, majd a Dózsa György úti kettős halálos áldozatot követelő baleset miatt ismertté vált M. Richárd ellen.

M. Richárd a bíróság Fő utcai épületében. Korábban ő koordinálta az alvilág erőszakos akcióit is
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Az illetékes másodfokú ügyészség a letartóztatását indítványozta, miután szilveszterkor a saját pizzériájában egy baráti társasággal búcsúztatva az óévet alapos gyanú szerint drogot fogyasztott. A pizzériát a járványkorlátozások szabályainak megszegése miatt harminc napra bezáratta a hatóság.

A Fővárosi Főügyészség hétfői közleménye emlékeztet a Dózsa György úti karambolra, ahol a súlyos balesetben két ember vesztette életét. Az első- és másodfokú ügyészség eddig is azt képviselte, hogy az egyik sofőrt – M.Richárdot – le kell tartóztatni, néhány napja ezt az álláspontot erősítő újabb büntetőeljárás indult.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a Dózsa György úti baleset kapcsán mindkét sofőrrel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. Egy egyesített ügyben a vád közúti veszélyeztetés, valamint garázdaság és könnyű testi sértés vétsége. A férfi ügyészi fellebbezés alapján ismét kényszerintézkedés hatálya alá került, azonban nem letartóztatását, hanem csak bűnügyi felügyeletét rendelte el a másodfokú bíróság.

Most azonban újabb büntetőeljárás indult ellene:

a megalapozott gyanú szerint M. Richárd 2020. december 31-én többféle kábítószert szerzett be és fogyasztott.

A nyomozó hatóság kábítószer birtoklásának vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

„Az újabb, szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekmény megalapozott gyanúja arra enged következtetni, hogy a vádlott szándékosan és kitartóan semmibe veszi a jogszabályokat, ettől a büntetőeljárás ténye és az enyhébb kényszerintézkedés sem tartja vissza” – szögezte le a főügyészségi közlemény.

A bűnismétlés valós és fokozott veszélye miatt a Fővárosi Főügyészség indítványt tett a bírósághoz, hogy rendelje el a vádlott letartóztatását. Az ügyben a kényszerintézkedésről a Fővárosi Törvényszék fog határozni.

A HírTV Riasztás című műsorában elhangzott, hogy sajtóértesülések szerint M. Richárd már 1995-ben is többször megfordult a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A kétezres évek elején négy évre ítélték kábítószerrel való visszaélés miatt, és többször kapott felfüggesztett börtön- és pénzbüntetést garázdaság miatt. A kecskeméti maffiaperként elhíresült büntetőeljárásban is elmarasztalták – nyolc évet kapott.

Újabb vádemelés vesztegetés miatt

A Dózsa György úti baleset okozása miatt egy utánképzést is előírtak M. Richárdnak, és az volt a feltétele, hogy visszakapja a jogosítványát, hogy két előadáson részt vesz, valamint egy forgalmi vizsgát is sikeresen teljesít. A férfi jelentkezett a vizsgára, de csak a látszat kedvéért. Közben ugyanis egy közvetítőn keresztül talált valakit, aki azt ígérte, hogy némi készpénzért cserébe kiállíttatja a sikeres utánképzésről szóló hamis iratot. Teltek-múltak a hónapok, az ügyintéző azonban semmit nem tudott elérni. Igazából nem is akart mást, csak lehúzni M. Richárdot, összesen kilencszázezer forinttal, ugyanis azt hazudta, hogy a Dózsa György úti balesetet is el tudja simítani. A közvetítő tartott M. Richárdtól, megpróbálta eltusolni az ügyet: vállalta, hogy majd ő vizsgázik helyette, de végül ez sem történt meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.