Szinte minden évben volt béremelés a szociális ágazatban

Rétvári Bence szerint a baloldali kormányzás idején a szociális bérek csökkentése volt jellemző.

Magyar Nemzet
2020. 11. 09. 12:29
RTVRI Bence
Budapest, 2020. október 20. Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. október 20-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napirend előtti felszólalásában a parlamentben Ungár Péter arra hívta fel a figyelmet, hogy a szociális szférában dolgozók nem kapták meg a félmillió forintos bérkiegészítést. Az LMP képviselője szerint erre semmilyen magyarázat nincs, hiszen az egészségügyben dolgozók kaptak ilyen juttatást. A politikus hosszan sorolta a példákat arra, hogy szerinte mennyire keveset keresnek a valóságban a szociális dolgozók. – Önöknek a szociális szektor csak akkor fontos, ha politizálni lehet vele – vádolta a kormányt Ungár Péter.

Rétvári Bence válaszában kiemelte: a baloldal nem szavazta meg a szociális munka napjának bevezetését, aminek kapcsán Ungár Péter most felszólalt.

Az államtitkár emlékeztetett rá, hogy a baloldal kormányzása idején csökkent a szociális szférában dolgozók bére, hiszen egyhavi bért elvettek tőlük.

Fontos kötelezettségünk, hogy a szociális szférában dolgozók anyagi körülményeit javítsuk – mondta a politikus, és emlékeztetett: bevezették az ágazati bérpótlékot, ami általános béremelést jelentett, ezt pedig egy kiegészítő pótlék követte, majd további kilencmilliárd forinttal bővítette a bérkeretet a kormány – sorolta Rétvári Bence, és emlékeztetett: idén is volt 14 százalékos béremelés a szociális szférában. – Szinte minden esztendőben volt béremelés a szociális ágazatban, szemben a baloldali kormányzás időszakával, amikor a bérek csökkentése volt a jellemző – mondta Rétvári Bence.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.