Szintet lépett aljasságban a baloldal, elképesztő hírhamisítás

A Hírklikken egy képet mutatnak Orbán Viktorról, és idéznek tőle egy olyan mondatot, amit természetesen sohasem mondott.

Forrás: origo.hu2020. 07. 23. 11:24
null
Budapest, 2017. szeptember 2. A Demokratikus Koalíció (DK) õszi kampánynyitó nagygyûlése a Nyugati téren 2017. szeptember 2-án. MTI Fotó: Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DK-közeli portál, a Hírklikk kétségtelenül új szintre emelte a hírhamisítást. A címlapjukon egy képet mutatnak Orbán Viktor miniszterelnökről, és idéznek tőle egy olyan mondatot, amit sohasem mondott, majd ha elolvassuk a cikket, egy interjút közölnek a miniszterelnökkel. Álinterjút. Egy olyan interjút, amit természetesen nem készítettek el. A túlzás nélküli példátlan és gyalázatos hírhamisítás órák óta szerepel a baloldali hírportál oldalán – olvasható az Origón.

Most tehát egy egészen aljas hazugsággal próbálkozott a Gyurcsány-közeli portál. Aljas, hiszen a megtévesztés, a tudatos hazudozás a cél, amellett persze, hogy a maguk gyáva módján a miniszterelnököt próbálják szidalmazni.

Egy olyan álinterjút közöltek, amelyben (címében és tartalmában is) Orbán Viktor bocsánatot kér a magyar emberektől. A cikk úgymond dramaturgiája az, hogy az „újságíró” a miniszterelnöknek kedveskedő kérdéseket tesz fel, a válaszokban viszont a miniszterelnök önmagát szidja, és tulajdonképpen elismeri a baloldal összes, abszurd vádját.

Minden túlzás nélkül: a fake news példátlan esetéről beszélhetünk. A DK-közeli portál egy álinterjút tett közzé a miniszterelnökkel. Kíváncsian várjuk, hogy milyen hazugsággal fogják kimagyarázni.

De ez a hazugság, a DK-közeli portál gátlástalan fake news-interjúja nem magyarázható.

Föld S. Péter
Fotó: MTI/Soós Lajos

Felszólította a Miniszterelnöki Kabinetiroda a baloldali portált, hogy távolítsa el az álinterjút

Az Origó megkereste a Miniszterelnöki Kabinetirodát, hogy mi a véleményük a Hírklikk álinterjújáról.

Ez a válasz érkezett:

A Hírklikk álhírportálon megjelent egyértelmű hírhamisítás és a kamuinterjú miatt – amely azt a látszatot kelti, mintha a miniszterelnök interjút adott volna a kamuoldalnak – a Miniszterelnöki Kabinetiroda vizsgálja a lehetséges jogi lépéseket, és felszólította a portált, hogy azonnali hatállyal távolítsa el a kamucikket. A büntető feljelentés sem kizárt. Megdöbbenve állunk a baloldali álhírgyárak egyre durvább és gátlástalanabb módszerei előtt. A baloldali Hírklikk egy gátlástalan álhírportál, amely többek között aktív szerepet játszott az álmentőssel készült és a baloldal által terjesztett kamuvideó terjesztésében, majd itt jelent meg az álmentős ikertestvérével készített kamuinterjú a koronavírus-tesztelő csodamasináról.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.