Szivárványkoalíció alakult Szombathelyen

Nem akarnak mást, mint az eddig végzett jelentős városépítés eredményeit lerombolni és káoszt hozni – fogalmazott Puskás Tivadar polgármester.

2019. 03. 02. 8:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Törvényellenes, előkészítetlen és szakmaiatlan napirendi javaslatokkal szétzilálták a közgyűlés munkáját és ezzel megakadályozták azt, hogy a Szombathely jövője szempontjából legfontosabb napirendet, a város költségvetését meg tudjuk tárgyalni – jelentette ki a Magyar Nemzetnek a csütörtöki közgyűlés kapcsán Puskás Tivadar, Vas megye székhelyének Fidesz–KDNP-s polgármestere (képünkön).

Fotó: MTI/Varga György

Emlékezetes, az ülésen többséget alakított ki az ellenzék, miután Molnár Miklós alpolgármester és Balassa Péter (Jobbik) együtt szavazott a balliberális önkormányzati képviselőkkel. A „tizenegyek” ­miatt csak hosszú vita után tudták elfogadni a napirendet, amelyre több politikai jellegű javaslatot is felvettek.

– A csütörtöki közgyűlésen azzal, hogy mindenben támogatta a szocia­listák ámokfutását, Molnár Miklós végérvényesen bebizonyította, hogy elárulta a jobboldali közösséget, az őt delegáló Pro Savaria Egyesület tagságát és az embereket. Szombathelyen is megalakult a szivárványkoalíció, amely nem akar mást, mint az eddig végzett jelentős városépítés eredményeit lerombolni és káoszt hozni – fogalmazott Puskás Tivadar. Hozzátette: a frissen alakult, sokszínű társaság a legsötétebb kommunista időket idézve rögtön politikai tisztogatásba kezdett.

Szavai szerint többek között olyan köztiszteletben álló szakemberek eltávolításával láttak munkához, mint a sok évtizedes, országosan elismert szakmai múlttal rendelkező Lovass Tibor, a Szombathelyi Médiaközpont ügyvezetőjének visszahívása. Helyette saját embert neveztek ki, illetve szavaztak arról, hogy önkormányzati hetilapot indítanak. A polgármester végül több mint tizenkét óra munkát követően éjfél előtt rekesztette be a közgyűlést, az ülést már­cius 13-án folytatják.

– A szocialista képviselők, valamint a választóikat cserben hagyó, a pénz és a hatalom megszerzéséért mindenre képes Balassa Péter és a Pro Savaria Egyesület delegáltja, Molnár Miklós törekvéseit megpróbáljuk megállítani, és közben igyekszünk megvédeni az eredményeinket és a szombathelyieket – ígérte Puskás Tivadar.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.