Szlávik János az új vírusmutánsról beszélt

Mint mondta, ez a vírusvariáns jobban terjed, mint a korábbi törzs, a jelenleg érvényben lévő korlátozások azonban erre is hatékonyak.

Magyar Nemzet
Forrás: Kossuth Rádió2021. 01. 14. 9:55
SZLÁVIK János
Budapest, 2020. december 26. Szlávik János infektológus fõorvos egy Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyaggal a Dél-pesti Centrumkórházban 2020. december 26-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Természetes volt, hogy meg fog jelenni a koronavírus új mutánsa Magyarországon. Mivel ez a vírusvariáns jobban terjed, mit az eddigi törzs, nagyon kell rá figyelni – mondta el Szlávik János infektológus a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Mint mondta, ez a vírusvariáns jobban terjed, mint a korábbi törzs, a jelenleg érvényben lévő korlátozások azonban erre is hatékonyak, így a védekezési szabályok betartása elegendő

– hangsúlyozta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa, hozzátéve: amíg nem érkezik elegendő mennyiségű vakcina, a jelenlegi korlátozó intézkedéseket fenn kell tartani.

Az infektológus főorvos szerint enyhítésre a következő hetekben nem számíthatunk, és arról is beszélt, hogy a nyájimmunitást kétféleképpen lehet elérni: vagy a lakosság hatvan-hetven százaléka átesik a betegségen, vagy beoltják őket a vakcinával. – A teljes nyájimmunitás eléréséhez megfontolandó az is, hogy a 18 év alattiakat is beoltsák – mondta Szlávik, aki szerint a koronavírus velünk marad, de újabb járványt nem fog okozni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.