Szó szerint elkaszálta a születésnapi mulatságot

Egy dabasi ház udvarán megtartott születésnapi ünnepség végén bozótvágóval támadt egy férfi édesanyja párjára.

Magyar Nemzet
Forrás: police.hu2020. 08. 12. 7:51
A rendőrség lefoglalta a bozótvágó kaszát
Forrás: police hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letartóztatásba helyezte a bíróság augusztus 11-én azt a 26 éves dabasi férfit, aki két nappal korábban egy bozótvágó kaszával támadt édesanyjának 50 éves élettársára. T. Dániel augusztus 9-én este Dabason családjával édesanyja születésnapját ünnepelte, majd amikor a vendégek távoztak, a szűkebb család tagjai szóváltásba keveredtek egymással. A vita hevében az ittas fiatal megragadott egy bozótvágó, amivel rátámadt anyja élettársára.

A tanúvallomások és a nyomozás eddig beszerzett bizonyítékai szerint T. Dániel a kaszával egyenesen a férfi feje irányába csapott, halálos sebet kívánt ejteni haragosán. A sértett védekezésül felemelte a kezét, így a kasza a jobb karját találta el, súlyos sérülést okozva. A család többi tagja ekkor kizavarta a házból a bozótvágóval hadonászó fiatalt, mentőt és rendőrt hívtak. A férfi még akkor sem tette le a fegyvert, amikor kiérkeztek a helyszínre az egyenruhások, az éles tárggyal a kezében indult meg a kert végéből a járőrök felé. A rendőrök felszólítására a kaszát a földre tette, majd a férfit megbilincselték.

A dabasi rendőrkapitányságra előállított gyanúsított már az első kihallgatásán beismerte tettét. Részletesen beszámolt arról, hogy a számára kezdetektől ellenszenves élettársat hogyan és miként bántalmazta.T. Dániel ellen a további eljárást emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.