Szombaton kiürül Budafok

Két egytonnás, második világháborús bomba kiemelése és hatástalanítása miatt a Budafokon élők egy részének el kell hagynia otthonát szombaton.

2019. 03. 19. 6:41
null
A robbanótesteket a Honvéd tűzszerész- és hadihajósezred munkatársai emelik ki a Dunából Fotó: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két egytonnás, második világháborús bomba kiemelése és hatástalanítása miatt a Budafokon élők egy részének el kell hagynia otthonát szombaton – közölte a fővárosi kormányhivatal. A közlemény szerint az amerikai bombákat tavaly ősszel találták meg a Duna fővárosi, XXII. és XXI. kerületek közötti szakaszán; a robbanótestek kiemelésére a folyó alacsony vízállása miatt az elmúlt időszakban nem volt lehetőség.

A Magyar Honvédség 1. Honvéd tűzszerész- és hadihajósezrede által végrehajtandó művelet idejére a rendőrség egy kilométeres körben biztonsági okokból kiürítteti a városrészt, valamint lezárja a 6-os számú főutat, és a Kelenföld–Érd és Tárnok alsó közötti vasútvonalon is szüneteltetik majd a közlekedést. A kiürítendő területet a lakosságnak és az ott dolgozóknak legkésőbb szombat délelőtt 10 óráig el kell hagyniuk, és csak a hatástalanítás sikeres befejezése után térhetnek vissza.

A robbanótesteket a Honvéd tűzszerész- és hadihajósezred munkatársai emelik ki a Dunából
Fotó: MTI/Mohai Balázs

A XXII. kerületi önkormányzat három befogadóhelyet jelölt ki, gondoskodik a folyamatos egészségügyi ellátásra szorulók szállításáról és felügyeletéről is, valamint különbuszokat is forgalomba állít. A közösségi közlekedési megállókban szombat reggel a buszjáratokra már csak felszállni lehet, s várhatóan 10 órától a hatósági zárás feloldásáig a területet elkerülik a tömegközlekedési eszközök.

A kerületi önkormányzat az érintettek postaládájába tájékoztatót juttat el. Naprakész információk a Kormányhivatal.hu oldalon olvashatók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.