Szombattól Budapesten is enyhítenek a korlátozásokon

Május 18-tól a fővárosban is megszűnt a kijárási korlátozás, de egyes védelmi óvintézkedések megmaradtak.

Forrás: vg.hu2020. 05. 26. 14:02
null
Budapest, 2013. január 27. A Táskarádió Eszpresszó - retró étterem - a történelmi belvárosban. A presszó berendezési tárgyai és dekorációja a 60-70-80-as éveket idézi. MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítõje vállalja a felelõsséget. Fotó: Nagy Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntek éjféltől (azaz szombat 0 órától) ugyanazok a járványügyi szabályok lesznek érvényesek Budapesten, mint vidéken – értesült a Világgazdaság.

Azaz a pünkösdi hétvégétől ismét látogathatóak lesznek például a sportesemények, valamint megnyithatnak a mozik is – a kötelező távolságtartást (másfél méteres védőtávolság) azonban továbbra is be kell majd tartani. Kinyithatnak az éttermek belső részei is, szombattól már vendégeket is fogadhatnak – kint és bent egyaránt lehet majd fogyasztani, felszolgálni.

Május 18-tól Budapesten is megszűnt a kijárási korlátozás, de egyes védelmi óvintézkedések továbbra is megmaradtak. Vidéken már a vendéglátóhelyek belső tereit is megnyithatták a szolgáltatók, és a szálláshelyek is fogadhattak vendégeket. A Magyar Közlönyben megjelentek szerint Budapesten május 18-tól kötelező maradt a másfél méteres védőtávolság megtartása, illetve üzletben történő vásárláskor és a tömegközlekedési eszközökön a szájat és az orrot eltakaró eszközt kell viselni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.