Szörnyű halála lehetett az eltűnés miatt keresett asszonynak

Iszonyatos durvaságról, indulatról, kegyetlenségről árulkodtak a sértett maradványain talált sérülések. Ilyen sebeket, ennyi sérülést csak olyan ember okozhat, aki ölni akar.

Végh Attila
2021. 02. 08. 11:29
PMRFK emberölés helyszín
Speciális kutatócsoport tagjai segítettek a rendőröknek a holttest megtalálásában Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letartóztatta a bíróság azt a 49 éves veresegyházi férfit, aki három hónapja megölte volt élettársát, majd a holttestet egy dögkútba, egy ló teteme alá temette el. A Magyar Nemzet információi szerint a gyilkosság áldozatául esett asszonynak rettenetes lehetett a halála, úgynevezett ablakos bordatörés – amikor valaki bordáira nagy erővel rátaposnak és az összes csont eltörik, mintha egy ablak keletkezne a bordákon – szenvedett, szilánkosra tört a lapockája, kirúgták a fogait. A sérülések egyértelműen durva indulatra, bosszúra utalnak, a kriminalisztika szerint önérzetükben sértett gyilkosok szoktak ilyen különösen kegyetlen módon ölni, a féltékenységből, családi konfliktusokból adódó bűncselekményeknél figyelhető meg ez az indulat. Az emberölés minősített esete miatt február 8-án börtönbe került gyanúsított életfogytig tartó szabadságvesztésre számíthat.

Kockázatelemzés

Rokonai január elején jelentették be, hogy hónapok óta nincs hírük a 49 éves veresegyházi asszonyról. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság körözési csoportjának nyomozói az ilyenkor szokásos rutineljárásban sorra vették az indokokat, ami egy középkorú nő eltűnésének hátterében állhat. Az asszony nem volt beteg, nem voltak öngyilkos gondolatai, nem akart új életet kezdeni, nem költözött el, nem keresett új munkát, nem volt új párkapcsolata, nem akart világot látni, vagyis semmi oka nem volt rá, hogy szó nélkül hátrahagyja ismerőseit, családját. Az információgyűjtés során kikérdezték az eltűnt asszony korábbi élettársát is, aki először azt mondta, jóval az eltűnés bejelentése előtt, 2020 augusztusában szakítottak, azóta nem tud semmit volt párjáról.

A nyomozók a kockázatelemzés eredménye után csak azt a megoldást tartották életszerűnek, hogy a nő bűncselekmény vagy közlekedési baleset áldozata lett, a holttestet pedig valaki a felelősségre vonás elől menekülve rejtette el. Az asszony kapcsolati rendszerét elemezve nem találtak senkit, akivel haragban lett volna, az egykori élettárs volt az egyetlen, akivel az utóbbi időkben vitái lehettek. Ráadásul a rokonok szerint a nőnek nem voltak meg a holmijai, azok a párjánál maradhattak, ami nem arra utal, hogy a szakítás után elköltözött volna.

Öngyilkosság helyett gyilkosság

Az újabb kihallgatások során az élettárs már nem a szakítós történettel állt elő. Azt mondta, ősszel újra együtt voltak, ám sokat veszekedtek. Egy novemberi hajnalon arra ébredt, hogy párja az egyik vita után elkeseredettségében felakasztotta magát, elmondása szerint ezzel korábban is fenyegetőzött. Levágta, megpróbálta újraéleszteni, nem sikerült. Megijedt, hogy őt fogják okolni az akasztással, ezért hirtelen ötlettől vezérelve a holttestet beledobta egy dögkútba, és gallyakkal, földdel fedte be a nyomokat.

Speciális kutatócsoport tagjai segítettek a rendőröknek a holttest megtalálásában
Fotó: Police.hu

A rendőrség a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat tetemkereső kutyái segítségével február 5-én találta meg az alkalmi sírhely pontos helyét, a holttest kiásásában a bűnügyi helyszínelőket a katasztrófahelyzetek romkutatásában tapasztalt mentőcsapat tagjai segítették. Először egy elhullott ló maradványai kerültek elő, a férfi arról elfelejtett beszélni, hogy egy állat teteme alá rejtette a nő maradványait, de nem ez volt az egyetlen dolog, amely kapcsán elferdítette a valóságot. Az asszony maradványait vizsgálva az igazságügyi orvosszakértők kizárták az akasztás tényét. A nyakon nem voltak fulladás, a kötél által okozott barázdás sérülések nyomai, a nyakcsigolya is ép volt. A holttesten viszont sorozatos bordatörések, szilánkos törések nyomainak tucatjait rögzítették, ami arra utalt, halála előtt az áldozatot durván bántalmazták, az ezekből eredő sebek, belső vérzések okozták a halálát, vagyis gyilkosság történt.

Ölni akart

Az orvosok véleményére a veresegyházi férfi elismerte, hogy 2020. november 5-én egy veszekedés közben elvesztette az önkontrollját. Előbb lefejelte párját, majd bakancsos lábaival halálra rugdosta. A holttestet egy pokrócban húzta ki a dögkúthoz, betemette, majd a gyilkosság után mintha mi sem történt volna, élte tovább az életét. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztályán különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ellene, a bíróság elrendelte elmeállapotának vizsgálatát. A Magyar Nemzet információi szerint a gyilkossággal gyanúsított férfi tudta mit tesz, ölni akart. A holttest elrejtése is tudatos volt, arra számított, a dögkútban a rothadó állati tetemek között a nő holtteste is hamarabb válik felismerhetetlenné – erre alapozta az akasztásos mesét – ráadásul a bomlás okozta szagok sem tűnnek szokatlannak egy állattemető környékén.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.