Szövetségek kezdenek kibontakozni

Magyar Nemzet
2019. 09. 07. 15:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár: A családok támogatása nem csak az anyagiakról szól, mert a gyermekvállalás érték. (…) A tanácskozáson olyan igazi szövetségek kezdtek kibontakozni, amelyek eredményeiről két év múlva, a következő rendezvényen már beszámolhatnak a résztvevők.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai ­uniós fejlesztésekért felelős államtitkára: Társadalmi fordulat nélkül a versenyképesség is elvész, a közösségeket ezért új kihívásokra, az embereket pedig alkotó tevékenységekre kell fölkészíteni.

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija: A gyermekvállalás nem csak gazdasági kérdés, hiszen ott van értelme új nemzedékeket nevelni, ahol az életnek célja van. Az ember pedig küldetéssel született a Földre, és ennek tudatában a családért komoly lemondásokra is hajlandó. A gyermekvállalás ezért nem elsősorban versenyképességi, hanem sokkal inkább életképességi tényező.

Ivica Bosnjak, horvát demográfiáért felelős helyettes államtitkár: Horvátországban az elmúlt öt évben folyamatosan csökkent a lakosság, ezért a kormány sokat áldoz az óvodai ellátás javításába, emellett megduplázta a gyermekgondozást segítő ellátást, adókedvezményekkel is ösztönzi a gyerekvállalást, a fiataloknak lakástámogatást biztosít, és dolgozik az egészségügyi rendszer fejlesztésén is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.