Szüntelen tagadással nem lehet megszüntetni a járványt

Dömötör Csaba arra kérte a baloldali szavazókat, hogy oltassák be magukat.

Magyar Nemzet
2021. 05. 03. 11:46
DÖMÖTÖR Csaba
A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára emlékeztett: rengeteg forrást szentel a gazdaság újraindításának a jövő évi költségvetés. Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kocsis-Cake Olivio napirend előtt arról beszélt: múlt héten a kormány és Orbán Viktor kegyelmes úr módjára osztogatta a Pfizer-vakcinát, amivel „több órás idegeskedésnek” tették ki az embereket, „összeugrasztották” őket. – Tényleg ezt gondolják szervezett, tömeges oltásnak? – kérdezte a Párbeszéd politikusa, aki szerint azért pénteken került sor minderre, mert a hétvégén nyitottak Mészáros Lőrinc szállodái, kellett a profit.

Válaszában a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára úgy fogalmazott, megérti, hogy Kocsis-Cake kellemetlenül érzi magát, amikor a kormány emlékezteti az embereket a baloldal oltásellenességére, amit az is szükségessé tesz, hogy egy felmérés szerint csökkent a baloldali szavazók oltási hajlandósága.

Őket Dömötör Csaba arra kérte, hogy ne hallgassanak a baloldal halálkampányára és oltassák be magukat.

Az államtitkár mérföldkőnek nevezte, hogy a beoltottak száma meghaladta a négymilliót, és hangsúlyozta: ennek köszönhetően csökken az új megbetegedések és a halálozások száma, hamarosan kezdődik a fiatalok oltása is, az ország pedig lépésről-lépésre újranyit.

– Ez minden, csak nem összeomlás. Ahelyett, hogy sértegetné az oltási programban résztvevőket, inkább köszönje meg ezt az óriási munkát – mondta Dömötör Csaba.

Mint fogalmazott: a baloldal következetesen megtámadott minden éppen aktuális védelmi intézkedést, nyitottak volna, amikor elindult a járvány harmadik hulláma, és zárva tartanának most, amikor már el lehet kezdeni nyitni, ám „szüntelen tagadással, golyózáporra nem lehet megszünteti a járványt, de egy országot kormányozni sem”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.