Szuverenisták küzdenek a globalista erőkkel

Szánthó Miklós szerint míg a globalisták a nyílt társadalomban látják a jövőt, addig a szuverenisták szeretnék megőrizni a nemzetállamokat és védeni az állami szuverenitást.

2019. 12. 11. 12:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A jobb- és baloldali felosztást egyre inkább felváltja a globalista-szuverenista ellentét – mondta Szánthó Miklós (képünkön), az Alapjogokért Központ vezetője az agytröszt által megrendezett tegnapi, a Kié a (fő)hatalom – szuverenitásharcok tegnap, ma és holnapután című kutatásprojekt-konferen­cián. Szánthó szerint míg a globalisták a nyílt társadalomban látják a jövőt, addig a szuverenisták szeretnék megőrizni a nemzetállamokat és védeni az állami szuverenitást. Az Alapjogokért Központ kutatása azt próbálja feltárni, hogy a hagyományos jogi, intézményi hatalomgyakorlás mellett milyen szerep jut a nemzetközi gazdasági szervezeteknek és a rengeteg személyes adatot birtokló techóriásoknak, veszélyeztetik-e ezek az állami szuverenitást.

Fotó: MTI/Európai Parlament/Dominique Homme

Sebestyén Géza, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány kutatási igazgatója kiemelte, hogy azok is komoly hatalmat gyakorolnak, akik az adatokat narratívákba rendezik. Robert Shillert idézve kijelentette: nem az számít, hogy az elbeszélt történet igaz legyen, hanem hogy hatásos. Példaként magyar balliberális sajtótermékek cikkeit hozta fel, amelyek a magyarországi gazdasági növekedésről írtak – negatív kontextusban.

– A magyar szuverenitás ügye jól áll, de nem dőlhetünk hátra, mivel újabb és újabb kihívások érnek bennünket az Európai Unió és a digitális világ részéről. A magyar kormány áll ezen küzdelmek elé – zárta a konferenciát Hollik István kormányszóvivő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.