Tagadja neje megölését és feldarabolását a darnózseli hentes

Minden vádat tagadott az utolsó szó jogán a vádlott a harmadfokon eljáró Kúria előtt is.

2020. 10. 13. 15:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utolsó szó jogán is tagadta kedden a Kúrián Nagy János, a darnózseli hentes, hogy 2014-ben megölte volna feleségét. A férfi a vád szerint az asszony holttestét a családi házukban lévő húsfeldolgozóban feldarabolta, maradványait elégette, majd az el nem égett belső szerveket egy réten szétszórta.

Nagy Jánost a Tatabányai Törvényszék 2019 márciusában bizonyítottság hiányában felmentette a vád alól, a Győri Ítélőtábla azonban halált okozó testi sértés miatt hét év börtönbüntetésre ítélte a férfit. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

A harmadfokon eljáró Kúria keddi tárgyalásán a vádlott az utolsó szó jogán kifejtette: nem tud olyan tényről, bizonyítékról, ami igazolná, hogy elkövette a vádiratban foglaltakat. Ezek szerint a darabolást is tagadja.

– Nem követtem el a bűncselekményt, amivel megvádoltak. Kérem, hogy a Tatabányai Törvényszék felmentő rendelkezését hagyják helyben

– fogalmazott a darnózseli hentes.

A Kúria másodszorra sem hozott ítéletet kedden Nagy János ügyében, az ítélethozatalt újra elnapolták, ezúttal péntekre. Az elnapolás oka, hogy Jován László, a vádlott védője hétfőn nem jutott be Nagyhoz a börtönbe, és így nem tudtak konzultálni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.