Takács Szabolcs: Frans Timmermans kirohanása önmagáért beszélt

Az EP-kampány során fokozni akarják a nyomást a magyar kormányra, ennek tudható be Frans Timmermans kirohanása az Európai Tanács keddi miniszteri tanácsülésén hazánkkal szemben – mondta Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A politikus szerint az Európai Bizottság (EB) és az Európai Parlament (EP) minden lehetséges eszközt kihasznál, hogy mindenféle jogi és politikai eszközzel zsarolják Magyarországot.

Forrás: ECHO TV2019. 02. 21. 11:24
null
Forrás: ECHO TV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tudta levetkőzni Frans Timmermans a múlt hétvégi MSZP-kongresszus hangulatelemeit. Teljesen egyértelműen kiviláglott a hozzászólásából, hogy nem tudja és nem is akarja elkülöníteni azt a funkcióját, hogy az Európai Bizottságot képviseli a Tanácsban, miközben a bevándorláspárti európai szocialistáknak a csúcsjelöltje.

Önmagáért beszélt az a vehemens támadás, amely felrúgott mindenféle eljárási szabályt és a magyar kormányt illetve annak bevándorlásellenes politikáját támadta – fogalmazott az államtitkár.

Takács Szabolcs precedens nélkülinek nevezte, ahogyan Frans Timmermans viselkedett a tagállamok európai ügyekkel foglalkozó minisztereinek keddi ülésén, amelyen ismét napirendben volt az alapszerződés hetes cikke szerinti, Magyarországgal szemben megindított jogállamisági eljárás ügye, immár negyedik alkalommal.

A Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára rávilágított: az Európai Bizottság kiemelt vezetői az elmúlt években több alkalommal tárgyaltak Soros Györggyel és azokkal a civil szervezetekkel, amelyek teljesen illegitim módon a bevándorlást támogatják.

Leszögezte: létezik a humanitárius vízumterv, vagyis migránsvízum, amelyet az Európai Bizottság és az Európai Parlament bevándorláspárti többsége tett le, mint javaslatot az asztalra.

Ők azt állítják, hogy a vízumpolitika tagállami hatáskör, azonban azt elfelejtik mondani, hogy az utóbbi években folyamatos politikai zsarolásnak, pénzügyi fenyegetésnek és nyomásgyakorlásnak teszik ki azokat a tagállamokat, leginkább Magyarországot, de Lengyelországot is, amelyek határozottan és világosan kiállnak a bevándorlásellenes politika mellett.

A teljes beszélgetés megtekinthető az ECHO TV weboldalára kattintva.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.