Tállai András: A munkahelyek létrehozását és megőrzését kell támogatni

Az államtitkár emlékeztetett: a Fidesz 2010 óta mindig biztosította a nyugdíjak reálértékét.

Magyar Nemzet
2021. 05. 25. 14:11
TÁLLAI András
Tállai András pénzügyminiszter-helyettes hangsúlyozta, hogy a 2022-es költségvetés a gazdaság újraindításáról fog szólni, MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harangozó Tamás napirend előtti felszólalásában arról beszélt, Magyarországon valóban két világ van: a dolgozó 99 százalék és a NER-lovagok egy százalékának a világa.

A szocialista képviselő szerint a jövő évi költségvetés több millió ember életét határozza meg, de nincs benne a rendvédelmi és egészségügyi dolgozók támogatása, akik, ha nem lenne veszélyhelyzet, és tehetnék, felmondanának. A baloldali politikus azt is kifogásolta, hogy nem megfelelő a nyugdíjemelés és a minimálbér-emelés mértéke.

Válaszában Tállai András arról beszélt, hogy a baloldal, amikor válságot kellett volna kezelnie, bizonyította, hogy nem ért ehhez, nőtt a munkanélküliek száma, és romba döntötték az országot.

A jövő évi költségvetés több mint 7000 milliárd forintot mozgósít majd a gazdaság stimulálására, hogy ismét növekedés legyen hazánkban – fejtette ki a Pénzügyminisztérium államtitkára.

– A kormány úgy gondolja, hogy munkahelyek létrehozását és megőrzését kell támogatni – mondta Tállai András, és hozzátette: a válságot megsínylő ágazatoknak jelentős támogatásokat fognak adni, hogy újra minőségi szolgáltatásokat nyújtsanak.

– A Fidesz 2010 óta mindig biztosította a nyugdíjak reálértékét, és most visszaépítik a 13. havi nyugdíjat, szemben a baloldallal, amely elvette azt – hangsúlyozta az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.