Támogassuk aláírásunkkal a nemzeti régiók védelmében indított kezdeményezést

A Székely Nemzeti Tanács arra biztat mindenkit, hogy támogassa a nemzeti régiók védelme érdekében indított európai polgári kezdeményezést.

Forrás: MTI2020. 03. 04. 10:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezet külügyi biztosa az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában emlékeztetett arra, hogy május 7-ig hét uniós tagállamból egymillió aláírást kell összegyűjteniük annak érdekében, hogy az Európai Bizottság kötelező jelleggel foglalkozzon a kezdeményezéssel.

Arra kérik a felvidéki, a horvátországi és a szlovéniai magyarokat is, hogy támogassák a törekvést. Az online szignókat a nemzetiregiok.eu weboldalon várják – tette hozzá Dabis Attila.

Elmondta: a kezdeményezés célja, hogy az Európai Unió saját erőforrásokat biztosítson Európa hagyományos nemzeti közösségei számára annak érdekében, hogy szülőföldjükön megőrizhessék identitásukat, ily módon hozzájárulva Európa nyelvi és kulturális sokszínűségének megóvásához.

Közölte, online már csaknem 200 ezren szignálták a kezdeményezést és további mintegy 300 ezer aláírás gyűlt össze papíralapon. Van lehetőség a kezdeményezés támogatására a március 10-én, a Székely szabadság napja alkalmából Marosvásárhelyen és Budapesten sorra kerülő rendezvényeken – mondta a külügyi biztos.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.