Tanszercsomagokkal segítik az iskolakezdést

Magyar Nemzet
2019. 08. 23. 10:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Iskolakezdés együtt! elnevezésű akciójuk második hetében megkezdődött az első adománycsomagok összeállítása – közölte a Ökumenikus Segélyszervezet, amely idén is gyermekenként tízezer forint értékű, minőségi tanszerekből összeállított, személyre szabott csomagokkal szeretné támogatni a nehéz sorsú iskolásokat.

Az 1000 gyermek beiskolázásának megsegítésére elindított pénzadománygyűjtést az 1353-as adományvonalon, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni. Az első tanszercsomagok összeállításában tegnap önkéntesként segített Wolf Kati, a kampány arca, Kovács Kokó István, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Vastag Csaba énekes és Szabados Ágnes műsorvezető. Az ismert személyiségek a karitatív szervezet Országos Segélyközpontjának udvarán tanszercsomagokból rakták ki az 1353-as adományvonal számait, ezzel hívva fel a figyelmet az összefogásra, az adományozás lehetőségére.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója a rendezvényen elmondta: nagyon bíznak benne, hogy idén is sikeres lesz a legszegényebbeket segítő akció, hogy az iskolakezdés ezen családok számára ne az eladósodásról, hanem a gyerekek felzárkózásának esélyéről szóljon. Sok kicsi sokra megy, 40 hívás az 1353-as adományvonalra már egy tanszercsomagot jelent – mutatott rá az igazgató. A szervezet azt is jelezte, hogy a www.iskolakezdesegyutt.hu oldalon keresztül is fogadnak felajánlásokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.