Hátrányt és szégyenérzetet okozhat az alapvető tanszerek hiánya + videó

Rendhagyó módon szemlélteti az Ökumenikus Segélyszervezet, hogy milyen hátrányba kerülhet egy akár tehetséges és szorgalmas gyerek is, ha nem a megfelelő eszközökkel rendelkezik.

2020. 08. 27. 17:10
null
Csak helyi szinten, egyes tantárgyak esetében fordulhat elő, hogy nem találnak szakembert Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A segélyszervezet egy kisfilmet készített, amelyben olyan ismert személyiségek mérték össze tudásukat egymás ellen, mint Wolf Kati és Zséda énekesnők, a Halott Pénz tagjai, Járai Márk és Marslakó Dávid, valamint Tóth Dávid olimpikon és Nagy Benedek influenszer. A résztvevők számos tantárgyban – mint matematika, földrajz, tollbamondás, rajz és környezetismeret – vetélkedtek egymással. De annak érdekében, hogy rávilágítsanak, mennyit számít a megfelelő eszköztár és a támogató háttér az iskolában, a sztárok egy része megfelelő eszközöket, mi több segítséget is kapott, viszont a többieket gyengébb minőségű tanszerekkel látták el, és egyáltalán nem részesültek külső támogatásban, ám ennek nem voltak tudatában. A végeredményt látva viszont számukra is egyértelművé vált, hogy mennyit számít az iskolában a megfelelő eszköztár és a támogató háttér.

Fotó: Ökumenikus Segélyszervezet

Minden forint számít

A felhíváshoz legkönnyebben az 1353-as adományvonal tárcsázásával járulhat hozzá, ami hívásonként vagy SMS-enként 250 forint támogatást jelent. 40 hívás a 1353-as adományvonalra már egy tanszercsomagot jelent. Továbbá átutalással vagy csekkbefizetéssel is csatlakozhat a felhíváshoz a 11705008-20464565-ös számlaszámon. A szervezet jelezte, hogy a www.iskolakezdesegyutt.hu oldalon keresztül is fogadnak felajánlásokat, továbbá a nagyobb postákon a csekkbefizetés mellett gyűjtőperselyekbe is várják az adományokat.

Az iskolakezdés számos családnak okoz nehézséget, ugyanis a megfelelő tanszerek beszerzése jelentős kiadásokkal jár. Az eszközök megvásárlását sok család önerőből finanszírozza, ám sokan kénytelenek más fontos kiadásaikból visszavenni, ami jellemzően az élelmiszerre fordított összegből történik, de az sem ritka, hogy a tanévkezdési kiadások fedezésére az iskolás szülei a család többi tagjától vagy a szűk baráti körtől kérnek kölcsön.

Amint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, idén immár kilencedik alkalommal indítja el az Ökumenikus Segélyszervezet az Iskolakezdés együtt! nevű segélyakcióját. A jótékonysági akció célkitűzése, hogy 2000 kisiskolás táskáját töltse meg a szükséges eszközökkel. Idén a szokott módon egy tízezer forint értékű, személyre szabott, minőségi tanszercsomaggal támogatják a legszegényebb gyerekeket, ezzel biztosítva valódi esélyt a felzárkózásra. A segélyszervezet a kétezer rászoruló gyereken felül a külhoni magyaroknak is szeretne a későbbiekben támogatásokat eljuttatni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.